Adj teret a pozitív gondolatoknak

nov 27, 2020 | Egyéb kategória

Becslések szerint egy átlagos embernek napi 70 000 gondolata van! Állj meg egy percre, és gondold végig, milyen gondolatok villannak át az agyadon! Pozitívak, felemelőek? „A mai nap csodálatos lesz!” Vagy negatívak és önpusztítók? „Semmi erőm küzdeni ma”.

A pozitív gondolatok jó kedvre derítenek, felfrissítenek, még több pozitívumot és boldogságot adnak. Ezzel szemben a borúlátó gondolatok egyféle negatív dominóhatást váltanak ki benned. Gondolataid nagymértékben befolyásolják azt, hogy hogyan éled az életed, ahogyan azt is, mások hogyan látnak téged. Szerencsére egyáltalán nem kötelező teret adni a belső negatív hangoknak. Ragadd meg Te a távirányítót, és szemléld pozitívan a jövődet! Ez persze gyakorlást igényel, de az elméd hamarosan magától is a hasznos gondolatok felé veszi az irányt.

Gyakorold a boldog életszemlélet kialakítását! Íme néhány tipp, ami segíthet.

ELENGEDEM:

A pesszimista belső hangokat

Az, ha sajnáltatod magad, sokat ront az egészségeden. Ha negatív belső hangokat fedezel fel magadban, mondd azt, hogy „mégsem, mégsem”, és cseréld le őket pozitív gondolatokra! Így taníthatod meg magad arra, hogy kedves legyél magadhoz.

Az önhátráltató meggyőződéseimet

Dobd el az olyan rögeszméket, amik nem visznek téged előre! Támogasd önmagad!

Az állandó összehasonlítgatást

Mindig egyszerű olyasmi után vágyódni, ami másoknak megadatott. Azonban ha hozzájuk méricskéled magad, gyakorlatilag sutba vágsz mindent, amit ezidáig magadtól elértél. Mások csodálata fantasztikus dolog, mivel gyakran tükrözi mindazt, amire igazán vágyunk. Tanuld meg különválasztani a csodálatot a versengő önbírálástól!

Az ellenállást

Ha változást akarsz, ahhoz változni kell. Változtass magadon apránként és következetesen, és meglátod: ezek összeadódnak – és átalakítják az életed. A változás ijesztő, de elengedhetetlen az önfejlődés szempontjából; ne állj ellen!

Az egómat

Szép dolog, hogy igazad van; de még szebb, hogy boldog vagy.

RAGASZKODOM:

A hálához

Még ha úgy is gondolod, hogy sehol sem tartasz, koncentrálj arra, ami ma van! Vezess hálanaplót, és írj bele naponta öt dolgot, amiért hálás vagy!

Az erőmhöz, a céljaimhoz

Tudatosan figyelj oda a testi-lelki tartásodra! Még ha épp rosszkedvű és bátortalan is vagy, húzd ki magad és mosolyogj! A tartásod kihat a hangulatodra; úgyhogy tegyél magadnak egy szívességet!

Szívderítő emberekhez

A pozitív hullámhosszon rezgő emberek segítenek talpon maradni, inspirálnak és mindig emlékeztetnek a nagy célodra. Akaratlanul rávesznek arra is, hogy higgy önmagadban.

A csendjeimhez

Szánj időt arra, hogy elmélkedsz, meditálsz vagy egyszerűen csak csendben vagy! Önmagaddal. Ürítsd ki az elméd, és engedd, hogy a benned lévő feszültség köddé váljon!

A jócselekedetekhez

Tegyél jót valakivel, csinálj valami kedveset! Észre fogod venni, milyen csodás hatással van ez a hangulatodra és energiáidra.

Kipróbálod valamelyiket? Jó érzés rágondolni, hogy pozitív leszel?

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Pin It on Pinterest

Share This