Étrend, bevásárlólista, már csak Te kellesz!

Étrend, bevásárlólista, már csak Te kellesz!

Aki nem kezdte el a fogyókúrát egy új étrenddel az év első napjaiban, ne keseredjen el, mert most még időben lehet, hogy a vágyott bikini alakot elérje. Erről írtam az előző blogcikkemben is. Most azonban egy újdonsággal érkeztem.

Április közepétől ingyenesen szakértői segítséggel indul az Idealbody Fogyj velünk! kampánya. Mit jelent ez?

Április 15-től május 15-ig tart az a diétás program, aminek a része egy 30 napos étrend menüvel és bevásárlási listával együtt. Az ételek mind ízletesek, változatosak, és a segítségükkel nem kell azon gondolkodnunk, mikor és mit együnk.

Fogyókúrás étrend

Az is nagyon fontos, hogy a programot úgy állítottuk össze, hogy a szervezet a fogyókúra alatt is megkapja mindazt a tápanyagot és ásványi anyagot, vitamint, amire a kiegyensúlyozott működéshez szüksége van. Ebben nagy segítséget nyújtanak az Idealbody turmixai is.

Mielőtt megkérdezitek, hogy nem lesztek-e éhesek a turmix elfogyasztása után, azt mondom, hogy NEM. Az IdealBody fogyókúrás étkezéshelyettesítő turmixok összetételüknél fogva alkalmasak a teljes étkezés kiváltására; a szervezet megkap minden fontos tápanyagot annak érdekében, hogy megfelelő ideig eltelítsen, és a magas fehérje tartalom miatt a fogyás már az első napokban a zsírraktárakból indul meg.

A Fogyj velünk! egy hónapos kampányában a zárt Facebook csoporthoz való csatlakozással lehet részt venni. Rendszeresen elkészítünk majd egy-egy fogást, hogy megmutassuk, milyen egészséges és változatos ételek szerepelhetnek a fogyókúrában. Mindemellett életvezetési tanácsadással, a fogyás lelki oldalával is foglalkozunk Bús Tímea életvezetési tanácsadó révén. Ez alatt az egy hónap alatt elméleti anyagokkal is segítünk, hogy érthetőbbé váljanak a táplálkozás miértjei és alapelvei, amelyek nem csak a fogyásban, de az ideális testsúly megtartásában is segítenek a későbbiekben. Akik csatlakoznak egymást is inspirálhatják, támogathatják, de bármikor fordulhatnak a szakértőkhöz is egy kis segítségért.

Nyereményjáték

A fogyás ráadásul jutalommal is jár most: akik aktívak a zárt csoport életében, közöttük kisorsolnak egy 100.000 forint értékű IdealBody turmix csomagot, egy 50.000 forint értékű IdealBody kollagén csomagot, valamint egy 2 alkalmas életvezetési tanácsadást Bús Tímeával vagy táplálkozási tanácsadást velem, amelyek közül a nyertes választhatja ki a preferencia alapján, melyik tanácsadást szeretné.

fogyókúrás étrend

Nyakunkon a strandszezon

Nyakunkon a strandszezon

 Bár még csak most kezdődik a tavasz, de ez az utolsó időpont arra, hogy a nyári strandszezonig leadj 5-10 kilót. Miért mondom ezt?

Az ideális fogyás üteme nem olyan gyors, mint ahogy azt te szeretnéd. Sajnos. Azok a fránya kilók sem egyik napról a másikra jöttek fel, így leadni sem fogod tudni máról holnapra. Készülj fel arra, hogy ha tartósan szeretnéd leadni a súlyfelesleget, akkor heti 0,5-1,5 kilónál ne akarj többet. És persze ez attól is függ, hogy összességében mennyitől szeretnél megszabadulni, hogy elérd a kitűzött célt.

A legfontosabb, hogy a drasztikus, egészségtelen súlycsökkentést felejtsd el és ne úgy akarj fogyni, hogy az utolsó pillanatban elkezdesz koplalni, mert három hét múlva jön a nyaralás vagy a barátnőd esküvője, amelyre szeretnéd elérni az ideális alakodat. DE! még pont időben vagy ahhoz, hogy nyárig leadj 5-10 kilót és máris segítek is a megtervezésében.

 

Hogyan kezdj bele, hogy még a strandszezonig elérd a célodat?

tiltolistas-etelek

Ha egészséges, fenntartható diétát szeretnél, akkor nem úszod meg a tervezést, és a napi 3- 5-szöri étkezést, attól függően, hogy milyen magas vagy és hány kilótól szeretnél megszabadulni.

A fogyókúra ideje alatt bizonyos ételeket teljesen mellőznöd kell:

  • a fehér kenyeret és tésztát,
  • a cukros süteményeket,
  • a chipseket,
  • édes kekszeket,
  • finomított szénhidrátokat,
  • gyorséttermi ételeket,
  • cukrozott üdítőket

Ezekben az ételekben ugyanis a magas kalóriatartalom mellett kevés az értékes tápanyag, ezért, ha gyakran és sokat fogyasztunk belőlük, a kalóriabevitel megnő, de a szervezeted nem kapja meg az egészséges működéshez szükséges fontos tápanyagokat.

Mit mivel helyettesíts az étrendedben?

A fent felsorolt tiltólistás ételek mellett azonban számos tévhit él arról, mit szabad és mit nem enni a fogyókúra ideje alatt.

A fehér kenyér helyett válasszunk kovászos, teljes kiőrlésű termékeket, ezeknek magasabb a rosttartalma és hamarabb eltelítenek, és így kevesebbet is fogunk enni belőlük. Fontos azonban a fokozatosság, hisz ha valakinek a fehér kenyér a napi étkezésének a része volt, nehezen vált egyik napról a másikra a kovászos kenyérre.

Érdemes minden terméken ellenőrizni a kalóriamennyiséget és a tápanyagtartalmat is.

A sajtban, a sertés- és marhahúsban, az olajos magvakban és a müzliszeletekben sok lehet a kalória, ezeket ajánlatos kiváltani egy egészségesebb verzióval, illetve csak keveset fogyasztani belőlük.

A magvak esszenciális zsírsavakban gazdagok, de a fogyókúra során inkább ne a zacskóból eszegessük a mogyorót, hanem tegyünk belőle egy kis tálkába, így elkerülhetjük, hogy észrevétlenül túl sokat együnk belőle.

A sajtok közül válasszuk a mozzarellát vagy a ricottát, ezekben kevesebb a zsírtartalom és magas a fehérjetartalmuk. De választhatunk aromásabb sajtot is, mint a cheddar, ami zsíros ugyan, de erős a zamata, ezért kevesebbel is jól lakunk, főleg, ha lereszeljük.

Tortilla helyett használhatsz salátalevelet, de nagyon jól felhasználhatóak a cukkini-karikák is, a zöldségeket pedig változatos módon is elkészíthetjük és hozzákeverhetjük a bulgurhoz, barna rizshez, vagy kuszkuszhoz, így kevesebb körettel is jól lakunk.

turmix

Tervezd meg a fogyókúrádat!

Az is fontos, hogy monitorozzuk magunkat, hiszen könnyű elcsúszni néhány olyan helyzetben, amit észre sem veszünk, ha nem figyelünk oda. Könnyen összejöhet sok felesleges kalória a gyerek maradékának elfogyasztásából vagy a főzés közbeni csipegetésből, de nem ajánlott éhesen menni vásárolni sem, mert könnyebben elcsábulunk.

Ha szeretnél segítséget kapni a tervezésben, akkor az Idealbody személyre szabott étrendje azért is nyújthat nagy segítséget, mert a segítségével könnyedén összeállíthatjuk a napi menünket, a bevásárlólista pedig megkímél minket az impulzusvásárlástól. Az itt összeállított receptek változatosak, de egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, ami hatalmas segítség a rohanó mindennapokban. A személyre szabott étrend azért is fontos, mert előre tudjuk,
mikor mit eszünk, így nem csábulunk el éhesen egy pékség vagy gyorsétterem láttán. Rohanó alkalmakra remek választás nyújtanak az IdealBody fehérje turmixok, amit a munkahelyen két perc alatt el tudunk készíteni és még a nassolási vágyunkat is kielégíti a változatos, édes ízekkel.

Az IdealBody étrendjével biztosak lehetünk benne, hogy a fogyásunk terv szerint halad majd, miközben a szervezetünk az összes szükséges tápanyagot megkapja.

idealbody strandszezonra

Demotiváció – Hogyan lépjünk előre még akkor is, ha nehéz?

Demotiváció – Hogyan lépjünk előre még akkor is, ha nehéz?

 A motivációról rengeteget lehet olvasni, én is írtam róla már jó néhányszor például itt, de mi a helyzet a demotivációval?

A demotiváció olyan érzés, mint egy átok, és mégis mindannyian tapasztaljuk időről időre. Ha küzdesz a motivációval, vess egy pillantást és foglalkozz a demotiváció okaival is.

 

Félelem

 

A félelem lelassít bennünket. Veszélyes helyzetekben ez akár előnyös lehet. Azonban a képzelt félelem, vagy a kudarctól való félelem csak visszatart a siker elérésétől. Ha úgy gondolod, hogy a félelem visszatart, kérdezd meg magadtól: “Miért félek attól, hogy ez megtörténik?”

 

Rossz célok meghatározása

 

Ha olyan célokat tűzöl ki, amelyek valójában nem számítanak neked, nem leszel motivált azok elérésében. Például, ha úgy tűzöd ki célul, hogy lefutsz egy maratont, mert a nővéred szereti a futást, de te utálsz futni, nagyon nehéz lesz motiválnod magad. De ha azért akarsz maratont futni, mert javítani szeretnéd a állóképességedet, akkor van egy okod a célod motiválására. Olyan célokat tűzz ki, amelyeket valóban el akarsz érni.

 

demotivacio tullepni

 

Kihívás hiánya 

 

Ha nem adsz magadnak kihívást, unottá és demotiválttá válsz. Szükségünk van állandó kihívásokra és lehetőségekre új készségek elsajátítására és növekedés elérésére. Például, ha már több mint 3 hete ugyanazt az edzést végzed, a tested már nem érzi kihívásnak. Próbálj valami újat a motivációd helyreállításához!

 

Segítségre van szükséged a motiváció hiányának azonosításához? Küldj nekem itt üzenetet, és megbeszéljük!

Mítoszok az anyagcserénkről

Mítoszok az anyagcserénkről

Az anyagcsere azt gondolom egy olyan fogalom, amely időről időre felbukkan az életünkben. Van aki nem szeret róla beszélni, mert túl intim területnek tartja és van aki nagyon kíváncsi. Mivel bélrendszer specialista is vagyok és a holisztikus látásmódomhoz hozzátartozik, hogy erről is beszéljünk, ezért most olyan mitoszokat fogok boncolgatni,  amelyek révén felfedezzük az igazságokat, és megértjük, hogy a tudomány valójában mit mond nekünk az anyagcseréről.

 

Mítosz 1: Az éjszakai evés lassítja az anyagcserét

 

Az egyik legelterjedtebb mítosz szerint az éjszakai evés lassítja az anyagcserét, ami súlygyarapodáshoz vezet. Azonban az igazság árnyaltabb. A test anyagcsere folyamatai nem kapcsolódnak ki egy bizonyos óránál. A kalóriák ugyanúgy metabolizálódnak, függetlenül attól, hogy mikor fogyasztják őket.

A probléma az, hogy az éjszakai evés gyakran magas kalória- és zsírtartalmú ételeket foglal magában, és hajlamosak vagyunk túlenni magunkat (szia, éjféli pizza) éjjel. Továbbá, egy egész napos evés után, az esti még több kalória aztán éjszaka raktározáshoz vezet, mivel egész nap ettél, így ezt a test aztán zsírként tárolja el.

Volt egy időszak az életemben, amikor én is rendszeresen bűnöztem – és itt jön be a holisztikus látásmód….sok meló, stressz, kevés alvás persze hogy kellett az energia csokoládé, kekszek és egyéb „ütős” ételek formájában. Nem gyakran éjfél környékén…

Tipp:

Azt tapasztaltam, hogy ha éjszaka zsírokat és fehérjéket eszem, mint például dióféléket, tojást (rántott vagy főtt), talán egy kis sajtot, hajlamos vagyok jóllakottnak érezni magam. Őszintén szólva, nem tudok jól aludni, ha éhes vagyok. DE! hogy mennyit és mi a legjobb megoldás, ezzel kapcsolatban nézd meg a korábbi írásaimat, vagy dobj egy üzenetet és segítek!

 

Mítosz 2: Bizonyos ételek drasztikusan fokozhatják az anyagcserét

 

következő mítosz: az a hit, hogy bizonyos “szuperételek” vagy kiegészítők jelentősen fokozhatják az anyagcserét. Igaz, hogy olyan ételek, mint a zöld tea, a koffein, és a csípős ételek olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek növelhetik az anyagcsere sebességét. Például a zöld tea katechinek és a chili paprikák kapszaicinje termogén hatással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ideiglenesen növelik az energiafelhasználást.

Azonban ezeknek az ételeknek az összességében vett anyagcserére gyakorolt hatása viszonylag szerény. Részei lehetnek egy egészséges étrendnek, de nem varázslatos megoldások a súlyvesztésre vagy az anyagcsere egészségére. Egy kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres fizikai aktivitás sokkal hatékonyabbak az egészséges anyagcserének fenntartásában.

 

anyagcsere

 

Mítosz 3: Karcsú testalkat egyenlő gyors anyagcsere

 

Íme egy mítosz, amit komolyan cáfolni kell: A vékonyabb embereknek gyorsabb az anyagcseréjük. Az igazság árnyaltabb. A lényeg az izomtömegben van, nem csak a test méretében. Az izomszövet több kalóriát éget nyugalmi állapotban, így egy több izomtömeget birtokló személynek magasabb lehet az anyagcseréje, függetlenül az összességében vett testmérettől. Ez olyan, mint egy hatékonyabb motor a kocsidban – a gépezet a motorháztető alatt számít, nem a motorháztető festése.

Tehát amikor azon gondolkozol, hogy építeni kellene egy kis izmot, vagy hogy mozogni kellene akkor jusson eszedbe mindig az anyagcseréd is, amelyre jótékony hatással van a mozgás. Na meg persze ki ne szeretne álmában fogyni, mert annyi az izma.

A bűnösnek hitt nassolás hogyan változtatja meg pozitívan az életedet?

A bűnösnek hitt nassolás hogyan változtatja meg pozitívan az életedet?

A nassolás kulcsfontosságú lehet a napi szükséges tápanyagok bevitelében. Sőt! Egyenesen kötelezővé tehetjük, amennyiben újragondoljuk a snack-einket, vagyis tápanyagban gazdag alternatívákat választunk. Ezáltal nem csak az ízlelőbimbóinkat kényeztetjük, hanem az egészségünket is óvjuk. Mindjárt elárulom, HOGYAN.

 

Az ideális nassolás előnyei

 

1. a megfelelő tápanyagbevitel növelése

A tízóraik, uzsonnák tökéletes alkalmat biztosítanak arra, hogy növeljük napi szinten a tápláló ételek fogyasztását – mint például zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, tojás, hüvelyesek, diófélék és magvak. Ezek az élelmiszerek nagy mennyiségben tartalmaznak létfontosságú tápanyagokat, kevés kalóriával. Ezzel szemben, a magas kalóriatartalmú, de alacsony tápanyagtartalmú ételek (sajnos a klasszikus nasik) hozzájárulhatnak számos egészségügyi probléma kialakulásához, mint például elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, rák, fogászati problémák és csontritkulás.
Az egészséges snackek fogyasztásával nemcsak hogy javíthatjuk általános egészségi állapotunkat, de csökkenthetjük a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát is. Az energiaforrások helyes megválasztása nem feltétlenül jelenti a legújabb divatos szuperételek; keresését vagy a hirtelen cukormentességet, hanem inkább az egész napos egészséges étkezés, beleértve a snackek megfelelő opcióinak megtalálását.

2. az egész napos energia szinten tartása

A rendszeres napi snack segíthet fenntartani az energiaszintet, megakadályozva ezzel a délutáni energiazuhanást és azt, hogy délután 14- 15 óra körül össze -vissza egyél mindenféle nasit.

egészséges nasik

3. a gyors regenerálódás edzések után

Az edzés utáni evés pótolja az energiát és feltölti a megfelelő regenerációhoz szükséges tápanyagraktárakat, ezért fontos, hogy együnk.

4. az ideális testsúly fenntartása

A megfelelő testsúly elérésében, megtartásában fontos szerepet játszik a vércukorszint. Vércukorszintünk jelzi agyunk számára, hogy mikor kell enni. Étkezés után a vércukorszint emelkedik, majd elkezd csökkenni. A nassolás segíthet megakadályozni, hogy a szint túl alacsonyra csökkenjen a főétkezések között. Vagyis ha megfelelően egyenletes a vércukorszintünk a nap folyamán megelőzhetjük hogy annyira éhesek legyünk a következő főétkezéskor, hogy mindent megegyünk ami a szemünk elé kerül. Leginkább este.

Remélem, sikerült rávilágítanom a nassolás pozitív aspektusaira! Egészséges snack receptekért gyere a zárt FB csoportomba!

Miért ajánlom az IdealBody termékeket, mint egészség coach?

Miért ajánlom az IdealBody termékeket, mint egészség coach?

  “A legnagyszerűbb az Idealbody termékeiben, hogy egy teljes étkezést ki tudunk vele váltani, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy valamilyen ásványi anyag, vagy vitamin hiányozni fog a szervezetünkből; kalória tartalma pedig elegendő ahhoz, hogy megfelelően eltelítsen. Nagyszerű dolog, hogy gyorsan elkészíthető és bárhova magunkkal tudjuk vinni. Ettől egyszerűbb diétás ételt el sem tudok képzelni​​​​​​!”

Sokszor előfordul, hogy azért keresnek meg, mert fogyni szeretnének. Azt vettem észre, hogy nők között általában két tipikus csoport van: olyan anyukák, akik a szülés után (sokszor évekkel később) sem tudják visszanyerni az alakjukat, vagy tudnak leadni legalább pár kilót. A másik csoport, amikor a változó korban nem tudnak mit kezdeni a plusz kilókkal és nagyon zavarja őket. Természetesen férfiak is meg szoktak keresni fogyás miatt, ők leginkább azért, mert nem tudják, hogy mikor ment fel rájuk az a sok kiló, de úgy érzik jobb ha most megszabadulnak tőle.

Milyen kihívásaik vannak azoknak, akik fogyókúráznak?diétás étrend

Először is az, hogy nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá, mert esetleg már van kudarcélményük. Mindig egy óriás kihívás: milyen legyen a fogyókúra, hogy azt hosszútávon is tudják tartani. Még akkor is, ha beteg a gyerek, vagy éppen sok a stressz a munkahelyen, esetleg nincs elég idő főzni.
A másik, hogy a kedvenc ételeikről nem vagy csak nehezen akarnak lemondani az emberek. Pedig lehet, hogy valójában nem kell lemondani róla, csak máskor vagy kisebb mennyiségben kell enni.  Ami még szerintem kihívás, az a tervezés hiánya, sokszor ezen buknak el a fogyókúrák.  Hirtelen nem tudják, mit egyenek, és akkor jöhet egyből valamilyen  péksüti vagy valamilyen tiltólistás étel, csak mert az könnyen és gyorsan elérhető.

Mikor lesz sikeres egy fogyókúra?

Ha tervszerűen állunk hozzá, vagyis tudjuk, hogy pontosan mennyit szeretnénk fogyni, és azzal is tisztában vagyunk, hogy reálisan azt mikorra lehet elérni. Nem hiszek a drasztikus megoldásokban, inkább abban, hogy lassan, de biztosan, folyamatosan adjuk le a felesleges kilókat. Na és persze utána ügyelünk arra is, hogy megtartsuk az elért kilókat és ne jöjjenek vissza. Sajnos a jojó effektus elég alattomos, szerintem sokan ismerik.

Miért ajánlom az IdealBody termékeket azok számára, akik fogyni akarnak vagy az életmódjukon szeretnének javítani és egészségesebben élni?

Szerintem az a legnagyszerűbb az IdealBody termékeiben, hogy egy teljes étkezést ki tudunk vele váltani, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy esetleg valamilyen egyoldalú táplálkozás révén esetleg ásványi anyag, vagy vitamin fog hiányozni a szervezetünkből. A másik nagyszerű dolog, hogy gyorsan elkészíthető és bárhova magunkkal tudjuk vinni. Ettől egyszerűbb diétás ételt el sem tudok képzelni! Mivel 22 féle ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak és ráadásul elkészítve kb 250 kcal, biztosak lehetünk, hogy nem fog éhezni a szervezetünk az elfogyasztása után. Mivel azonban alacsony a kalóriatartalmuk, ezért biztosak lehetünk benne, hogy a folyamatos fogyasztásuk során csökkenni fog a súlyunk, és ha betartjuk az ezt kiegészítő szabályokat, pl fogyasztunk elég folyadékot, akkor nem fogunk éhezni sem.

idealbody italok

Hogyan mérhetők az IdealBody termékekkel elért eredmények?

Ideális testsúlyban: mindenkinek megvan, hogy milyen lenne az ideális alakja és súlya, ha a mérlegre áll. Ebben segít az IdealBody, méghozzá úgy, hogy közben éhezni sem fogsz és a fogyókúra alatt vidám és kiegyensúlyozott maradsz. Véleményem szerint ez a legnagyobb eredmény más fogyókúrákkal szemben. Fontos, hogy a diéta se fizikálisan, se mentálisan ne viseljen meg és végig egyensúlyban tudjunk magunkkal maradni.

Az IdealBody termékek hatékonysága

Minden diéta során vannak szabályok, amelyeket be kell tartani, így van ez az IdealBody termékeinél is. Ezeket egyrészt nagyon könnyű elsajátítani, magunkénak érezni; másrészt biztosak lehetünk a sikerünkben tehát elindul a fogyás, ha ezeket a termékeket úgy használjuk, ahogyan kell. Én először kb 15 éve találkoztam az IdealBody termékeivel, akkor még Turbó Diéta néven volt ismert és lényegesen kevesebb ízben lehetett kapni. Abban az időben az akkori munkahelyemen a női munkatársak közül, aki fogyókúrázott, ezt fogyasztotta Hozzá kell tennem, hogy sikeresen.

idealbody turmixok

Így maradhat feszes a bőröd, ha fogyókúrázol

Ez egy nagyon fontos téma, mert ha elindul a fogyás, fontos az is, hogy a bőrünket se viselje meg a folyamat. Két dolgot kell szem előtt tartani: fontos, hogy fogyasszunk mellé kollagént, amely a bőrünk feszességéért is felel, a másik pedig – amelyet sajnos alul szoktunk értékelni, ezért nem is fogyasztunk eleget – a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás. Azon belül is a vizet, és a gyógyteákat, gyümölcsteákat ajánlom, a legjobb, ha ízesítés nélkül. Az, hogy pontosan mennyit, az nagyban függ az aktivitásunktól, az évszaktól, a testsúlyunktól, de az biztos, hogy ha ezeket figyelembe vesszük, a 2 l/nap az a minimum. Sajnos általában ennél kevesebbet fogyasztunk.

Az én kedvenc IdealBody termékem

A legnagyobb kedvencem a sós karamella ízű, a sós levesek közül pedig a curry-s zöldségleves. Az ősz folyamán még a krumplileves volt a nagy kedvencem, de ahogy beköszöntött a hideg, inkább a fűszeresebb ízvilág rajongója lettem.

idealbody termekek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.