Milyen is lenne, ha nem rettegnél?

Lélek, BLOG

A jó szándék ellenére sok ember robotként éli az életét. Nem szentel elég figyelmet önmagára és a környező világra. Bár az olyan elfoglaltságok, mint a jóga, a testmozgás vagy a meditáció sokat segíthetnek, gyakran nehezen tudunk sokáig összpontosítani, hiszen rohanó társadalmunk percről percre újabb kihívásokat, igényeket támaszt felénk. Állj meg egy pillanatra! Képzeld magad egy nyugodt, csendes világba.

Aztán tedd fel magadnak a kérdést: milyen is lenne, ha nem rettegnék?

AZ ALÁBBI LÉPÉSEK MEGMUTATJÁK, HOGYAN ÁPOLD ÉS KÖVESD VÁGYAID, ÁLMAID!

  1. ISMERD FEL A KORLÁTAIDAT! Volt már olyan Veled, hogy tudtad: szembe kellene nézned valamivel, de te inkább kibújtál alóla? (Például legszívesebben visszaszóltál volna a főnöködnek, szakítottál volna vagy rendezted volna a párkapcsolatod, le akartál fogyni – de nem tetted?) Néha a félelem annyira meggyengít minket, hogy inkább meghunyászkodunk, kifogásokat keresünk.
  2. HAGYD, HOGY ALAKOT ÖLTSÖN A FÉLELEM. Tedd fel a kérdést magadnak: mitől tartasz a legjobban? Mik azok a tényezők, amik a rettegést megszülik, kiváltják benned? Mitől van hatalma feletted? Gondold csak végig, micsoda visszatartó erő a félelem a boldogság, siker felé vezető úton!
  3. LÁSD MAGAD ELŐTT ÁLMAID ÉLETÉT! Ha nem kellene azzal foglalkoznod, hogy mások mit gondolnak rólad, mit várnak el tőled, mit tennél az életeddel? Készíts egy listát minden álmodról, írj fel annyi mindent, apróságot vagy óriási dolgot, amennyit csak tudsz – ezt mind megtenném, ha nem rettegnék.
  4. DÖNTS FALAKAT! Amint pontosan tudod, mire vágysz, elkezdheted összegyűjteni az életedből mindazt, ami nincs összhangban a valódi éneddel, a magad igazságával. Mától fogva tűzz ki minden héten valami apró, ésszerű célt, és indulj el álmaid útján!
  5. HA ELÉRSZ VALAMIT, AZ ÜNNEP! Minden alkalommal, mikor leküzdesz egy jelentős akadályt, büszkélkedj el másoknak a sikereddel! Szervezz egy összejövetelt vagy egy kirándulást – bármit, amihez kedved van. Fontos, hogy az örömödet megoszd olyanokkal, akik fontosak számodra. Ezzel bővül a baráti köröd, ami pedig arra ösztönöz majd, hogy küzdj tovább az álmaidért!
Ha szeretnél még több tippet, tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban, akkor jelentkezz a privát facebook csoportomba.

Jelentkezéshez kattints ide

Nem vagyok orvosi értelemben vett gyógyító és betegségeket sem diagnosztizálok. Viszont utat mutatok ahhoz, hogy olyan változásokat vigyél véghez, amelyek hosszú távon segítik az elégedett, boldog életedet.

LÉPJ VELEM KAPCSOLATBA!

Kövess Instagramon és Facebookon is, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatban osztok meg veled érdekes és interaktív tartalmakat. De, ha ennél is többet szeretnél, akkor lépj be a privát Facebook csoportomba. Várlak szeretettel.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.