Tedd egyszerűvé!

Lélek, BLOG

Amikor stresszesnek és szorongónak érzed magad, azt mondod magadnak: „csak lazíts!”  Ebben a relaxációs forgatókönyvben elképzelheted, hogy masszázsra mész, látod magad egy kád habfürdőben, vagy a tengerparton olvasni koktéllal a kezedben. Sajnos ez a fajta kikapcsolódás nem mindig áll rendelkezésünkre. Ennek eredményeként gyakoribb az, hogy a „lazítás” gondolatától, inkább csak még jobban befeszülünk.

Ahelyett azonban, hogy a „mindent vagy semmit” megközelítést alkalmaznád a relaxációhoz, próbáld meg újrafogalmazni az  elképzelésed arról, hogy mit is jelent a kikapcsolódás és az újrakezdés Neked. Ezt úgy teheted meg a legegyszerűbben, hogy  átrendezed a prioritásaidat.

Segítsek? Kiemeltem négy olyan dolgot, amelyekről TUDJUK, hogy táplálják testünket és elménket:
1. Alvás – Törekedj 7-9 óra alvásra minden éjszaka.

2. Víz – Ügyelj arra, hogy mindig legyen kéznél egy üveg víz, hogy egész nap könnyen hozzáférhess. A kiszáradástól fáradtnak, gyengének érezzük magunkat, tehát pont azokat érezzük, amelyet el szeretnénk kerülni.

3. Tápláló étel – Táplálkozz zöldségekkel, gyümölcsökkel és sovány fehérjével.

4. Edzés – Nem kell minden nap egy mérföldet futnod, vagy egy órát az edzőteremben töltened! Már néhány perc séta, könnyű házimunka vagy néhány zeneszámnyi táncolás is elegendő lehet a hangulatod feljavításához. És egyébként is ki mondta azt, hogy répapucolás közben nem lehet táncolni?

Mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy nap alatt teljesítetted mind a négy szükségletet?

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Pin It on Pinterest

Share This