Újabb és újabb cél a fejlődésért! 3 pont az elinduláshoz!

Lélek, BLOG

A cél! Nehéz meghatározni a konkrét jelentését, de valahogy ilyenkor, az év első hónapjában egyre gyakrabban jut az eszünkbe! Ebben az időszakban előszeretettel vizsgáljuk meg az életünket, azt, hogy hol tartunk és hová is tartunk. Erre nagyon sokféle módszer, lehetőség létezik, amelyeket egyedül, barátokkal vagy segítőkkel is megvalósíthatsz. Ha azonban Te arra vágysz, hogy egy papírral leülj és végiggondold a teendőidet, akkor hoztam néhány tippet, amelyet érdemes megvizsgálnod, kiértékelned és megfogalmaznod. Az, hogy mennyi időt töltesz vele, rajtad múlik, amit ígérhetek, hogyha ezeket a célokat megfogalmazod magadnak, akkor segíteni fogják kijelölni az utadat.

Jó munkát kívánok!

ELSŐ SZÁMÚ CÉL

Értékeld jelenlegi helyzetedet, vázold fel szándékaidat! 

  • Elsőként helyezd magad kényelembe! Találd meg a helyet, ahol senki sem ítélkezik és feltétlen szeretet vesz körül.
  • Életed mely területein fejlődnél leginkább?
  • Mit jelent számodra az egészség és jólét? Határozz meg egy egészséggel kapcsolatos célt – hogyan szeretnéd érezni magad?
  • Elégedett vagy jelenlegi kapcsolataiddal? Hogy éreznéd magad, ha más lenne a helyzet? Jegyezd fel, milyen főbb elemei vannak számodra egy ideális kapcsolatnak!
  • Eleget foglalkozol spirituális jóléteddel? Miben változhatna az életed, ha több időt fordítanál erre? Írd le, hogyan segíthetne neked a spiritualitás megélése.
  • Értékeld a karriered! Csak sodródsz az árral? Vagy használod a veled született képességeidet, miközben új készségekre is szert teszel? Örömmel kelsz ki reggelente az ágyból? Írj le pár dolgot azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezdhetnéd el jobbá, ideálisabbá tenni a munkahelyzeted, vagy hogy hogyan szerethetnéd meg a jelenlegi munkád.

Első számú cél, hogy átgondolod a jelenlegi helyzetedet!

MÁSODIK CÉL 

Tűzz ki célokat, hogy a felvázolt szándékaid kiteljesedhessenek! 

Vegyél néhány nagy levegőt, aztán végezd el a következő feladatokat is:

  • Először is nézz tudatosan önmagadra! Fogadd el a külsődet, az érzéseidet, a kapcsolataidat, lelkiségedet, munkádat. Fogadd el mind, légy önmagad és légy önmagaddal most, ebben a pillanatban!
  • Mi lenne az első apró kis lépés az egészség, a céljaid felé? Írd le röviden – talán több zöldséget fogyasztanál, több fehérjét vagy kevesebb cukrot és feldolgozott ételt ennél, esetleg szélnek eresztenéd az evéssel kapcsolatos szorongásaidat… Rajtad áll!
  • Tekints őszintén a kapcsolataidra! Írj egy bekezdést az ideális párodról! Mit mondana, mit tenne Ő? Te hogy éreznéd magad az ő bőrében?
  • Hangolódj rá a spirituális énedre! Próbálj ki valami újat ezen a héten! Menj el életed első jógaórájára, vagy meditálj tíz percet reggelente, hogy mire elkezdődik a nap, tudj a feladataidra összpontosítani!
  • Tégy meg minden egyes nap egy aprócska lépést céljaid felé – ez jelentheti azt, hogy készítesz egy programtervet, amihez ragaszkodsz! Akár fogadd meg azt is, hogy a héten legalább egyszer randizni mész a pároddal! Meditálj napi rendszerességgel vagy tedd rendbe magad körül a munkakörnyezeted!

Második számú cél, hogy felvázold a konkrét feladataidat!

HARMADIK CÉL   

Mondd ki a szándékaid – hangosan!  

  • Legyen akár egy jó barát, családtag vagy önmagad tükörképe a fürdőszobai tükörben; ha hangosan és tisztán kimondod, mire vágysz, sokkal könnyebb lesz teljesíteni őket.
  • Vegyél tudomást minden ellentétes szándékról, és döntsd el, melyik hozza el számodra a teljességet! Tágítsd a fantáziád, és hidd, hogy az elégedettség elérhető!
  • Légy tudatában annak, hogy szándékaid idővel változhatnak! Ám ha van egy kiindulási pontod és egy térképed az életcéljaidról, menet közben könnyedén korrigálsz majd.
  • Képzeld el a tökéletes napot, amikor összhangban van minden, amit elképzeltél. Mit tennél, mit éreznél, hogy festenél? Máshogy cselekednél? Máshogy beszélnél másokkal?
  • Mondd hát ki hangosan a szándékaidat magadnak vagy egy barátnak! Kóstolj bele az értékes energiák világába; és csak olyan célokat tűzz ki, amik táplálnak, amik maradéktalanul élettel telivé tesznek!

Harmadik számú cél, hogy beszéld ki magadból a gondokat, hangosan.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulsz, akkor várlak egy ingyenes, 30 perces konzultációra, és segítek átbeszélni.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.