Piknik a szabadban

Test, BLOG

A piknik nagyszerű módja annak, hogy kimozduljunk a szabadba és élvezzük a napsütést. A szabadtéri piknikek számos – bizonyítékokon alapuló – egészségügyi előnnyel jár, mégis manapság ritkábban szánjuk rá magunkat. Így most ezen szeretnék változtatni és körbejárni az előnyeit, hogy kedvet kapj hozzá.

Magyarországon és Európa sok országában a május elseje az az időpont, amikor a tavaszt, az újjászületést „ünnepeljük” és talán minden évben ez az első alkalom a piknikre aztán szeptember vége, néha október eleje jelenti a szezon zárását.

Ha az alábbi, egyszerű tippeket követed, az idei piknik szezonból kihozhatod a legtöbbet!

Minőségi idő a szeretteiddel

A piknik lehetőséget ad arra, hogy összejöjj a legközelebbi rokonaiddal, barátaiddal és szeretteiddel. Ahogy a világ kilábal az elszakadás időszakából, ráeszmélünk, hogy soha nem volt még ilyen fontos teret teremteni a társadalmi kapcsolatoknak, mint most.

Legyen szó ünnepi összejövetelről, születésnapi ünneplésről vagy egyszerűen csak baráti összejövetelről, a piknik nagyszerű lehetőség az emberek összehozására. Az emberek, akikkel körül veszed magad, és megosztod az élményeket ugyanolyan fontosak az egészséged szempontjából, mint az elfogyasztott ételek. Egészségsherpaként ezt nevezem elsődleges tápláléknak. Ha az elsődleges tápanyag szükségleteink teljesülnek, egészségesebben, boldogabban élhetünk.

Előkészületek

A pikniknek nem kell bonyolult terítéssel járnia, és nem kell túlzásba esni az előkészületeket tekintve sem. Készíts egy egészséges, rostban gazdag, teljes értékű élelmiszerekből álló tálat. Egyszerűen előre vágd fel a gyümölcsöket és zöldségeket, és tedd az egészet egy vágódeszkára, pakolj mellé néhány bagettet és kenceficét voila kész is van. Az alapanyagok kiválasztásakor vedd fontolóra a szezonálisan elérhető élelmiszerek listáját.

Bőrvédelem

Hosszú ideig a napon lenni óvatossággal is jár. Ne felejts el kalapot viselni, és óránként kend be magadat fényvédő krémmel, ha huzamosabb ideig a napon tartózkodsz. Vannak, akiket a rovarok zavarnak, vagy nem szeretik a csípésüket, ezért ne felejts el rovarriasztót becsomagolni, vagy készítsd el a saját természetes, illóolajokból álló rovarrisztódat: például eukaliptusz, szegfűszeg, borsmenta vagy citronella segítségével.

Egyedül?

Noha számos előnnyel jár a szeretteiddel való piknikezés, ugyanez elmondható az egyedül töltött időről is. Tarts egy plédet és egy párnát az autó hátuljában, hogy bármikor megállhass akár egy parknál, erdő szélén egy pár meditatív, ellazulós pillanatra. Esetleg van 10 plusz perced a következő találkozód előtt? Cseréld le az esztelen közösségi oldalak görgetést a szabadban a madarak és a fűszálak megfigyelésére

A piknik ellenőrző listája

Természetesen inspirálódhatsz a Pinterestről, hogy mi a legmenőbb takaró és kosár, hogy élvezd a piknik előnyeit, de csak simán foghatsz egy nagyobb táskát, amelybe bele dobod a következő tárgyakat, és már mehet is!

    • Nagy vágódeszka
    • Éles kés
    • Só, bors
    • Extra szűz olívaolaj
    • Tányérok és evőeszközök
    • Vizesüveg/kulacs

Végül ne felejts el felelősségteljesen piknikezni: Vidd magaddal a szemetet, és dobd ki a megfelelő módon.

Jó piknikezést!

Ha még több segítségre van szükséged, akkor gyere a zárt FB csoportba, és segítünk!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Pin It on Pinterest

Share This