BBQ rumos, karamelles banán

Nehézségi szint
Elkészítés ideje

Nehézség

Könnyű

Elkészítés ideje:

20 perc

Fő:

6

Ajánlott:

Desszertnek

Hozzávalók

  • 50 g vaj, olvasztott
  • 40 g barna cukor
  • 1-2 teáskanál rum
  • 6 banán, héjjal együtt
  • jégkrém

Elkészítés

A vajat keverjük ki a cukorral és a rummal. Minden banánnak a héját, a felső, középső ív mentén vágjuk át egy éles késsel, de csak annyira, hogy ne essen le róla a héj. Kenjünk meg egy-egy kanál fűszeres vajjal a héjak belső felét.

Helyezzük a banánokat ívelt oldalukkal felfelé – hogy a vaj ne szivárogjon ki, amikor olvad – olyan fólialapokra, amelyek akkora méretűek, hogy teljesen be tudjuk csomagolni őket. Szorosan zárjuk le a fóliát, mintha egy csomagot készítenénk belőle, majd tegyük a parázsra 15 percre, és ezalatt egyszer fordítsuk meg. A banánnak ragacsosnak és karamellizáltnak kell lennie, de ellenőrizzük az egyiket, hogy tutira addig süssük, amíg szükséges.
Egy-egy gombóc fagylalttal tálaljuk, legjobb vaníliával, vagy citrommal, de egyébként bármilyen lehet.

KONZULTÁCIÓ

Szeretnéd tudni, hogyan használhatod a recepteket a gyakorlatban?

 

Érdekel, hogyan tudnál nagy nyomás alatt álló vezetőként vagy elfoglalt menedzserként ismét csúcsteljesítményt nyújtani, növelni az energiaszintedet az étkezéseid révén is és elkerülni az esetleges kiégést?

Ha te is úgy érzed, hogy nincs időd, nincs energiád, bajod viszont van elég és ez a negatív spirál már az egészségedre is kihatással van, akkor eljött az idő, hogy foglalj hozzám egy ingyenes, 30 perces konzultációt itt:

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Receptek, amik még érdekelhetnek