Fordított körte torta

Nehézségi szint
Elkészítés ideje

Nehézség

Közepes

Elkészítés ideje:

1 óra

Fő:

4

Ajánlott:

Desszertnek
Hozzávalók

  • 4 db körte
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 3 db egész csillagánizs
  • 4 db egész szegfűszeg
  • 1,5 dl Árvay Édesem bor
  • 1 db fagyasztott leveles tészta

Elkészítés

A körtéket félbevágjuk, meghámozzuk és a magházat kivesszük.

Egy vastagfalú edényben vajon a cukrokat karamellizáljuk. Én öntött vas serpenyőt használtam, mert utána azt be tudom tenni a sütőbe és nem kell annyi edényt használni. Ha már karamellizálódott félig a cukor beleteszem a csillagánizst, a szegfűszeget és 1 perc múlva ráöntöm a bort.

Ezután beletettem a körtéket úgy, hogy a vágott fele nézett rám:) ez azért fontos, mert ha kész a süti és kivesszük az edényből, akkor a szép domború fele fog ránk nézni. A körtéket virág alakban rendeztem el, de ez ízlés kérdése.

Picit pároltam együtt az egészet, addig a leveles tésztából egy akkora kört szabtam, mint az edényem + 2 cm. Lezártam a gázt és beborítottam az egészet ezzel a tésztával és villával megszurkáltam, hogy a gőz könnyen tudjon sütés közben távozni.

Az egészet betettem 200 fokos előmelegített sütőbe. Akkor lesz jó, ha a teteje aranybarna, ez kb. 15-20 perc. Amikor kivettem 2 percet hagytam hűlni, utána rátettem egy nagyobb tányért és ráfordítottam a sütimet. Így került a felfordított körte a tetejére.

KONZULTÁCIÓ

Szeretnéd tudni, hogyan használhatod a recepteket a gyakorlatban?

 

Érdekel, hogyan tudnál nagy nyomás alatt álló vezetőként vagy elfoglalt menedzserként ismét csúcsteljesítményt nyújtani, növelni az energiaszintedet az étkezéseid révén is és elkerülni az esetleges kiégést?

Ha te is úgy érzed, hogy nincs időd, nincs energiád, bajod viszont van elég és ez a negatív spirál már az egészségedre is kihatással van, akkor eljött az idő, hogy foglalj hozzám egy ingyenes, 30 perces konzultációt itt:

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Receptek, amik még érdekelhetnek