5 tipp, hogy a nyaralás alatt is egészségesen étkezz!

5 tipp, hogy a nyaralás alatt is egészségesen étkezz!

 

 

Sokan egész évben a nyaralást várják, legyen az télen vagy nyáron, de az egészségesen étkezők, vagy épp csak életmódot váltók körében gyakran felmerül a kérdés, hogy mi lesz az utazás alatt. Egyrészt szeretnék tartani az életmódváltást, másrészt, ha már elutaznak nem szeretnék magukat „sanyargatni”.

Az a jó hírem van, hogy egyikről sem kell lemondani, vagy magunkra kényszeríteni, mert tökéletesen megfér a két elv együtt, néhány alapelvet kell betartani.

1. Még nem láttam egy másik olyan nemzetet a magyarokon kívül, akik, ha beülnek az autóba, felülnek a buszra, vonatra, repülőre az legyen az első dolguk, hogy elkezdjenek enni. Mi valahogy úgy vagyunk összerakva, hogy ha utazunk, akkor egyből eszünk is. Szóval, ha már így van, akkor jó, ha készülünk valamilyen ennivalóval, nasival az útra, hogy egy egészségesebb, otthoni alternatívánk legyen arra az esetre, ha megéheznénk. Az állomásokon azért valljuk be nehéz jó alternatívát találni, és ne legyen az, hogy már az indulás első órájában „félre” eszünk. 

2. Indulás előtt tájékozódj az adott ország táplálkozási szokásairól, ételeiről, hogy ne csak ott dönts hirtelen, hanem legyen a tarsolyodban alternatíva, amit szívesen megkóstolnál. Igen, jól hallottad megkóstolnál legyen szó akár főételről akár desszertről, hisz az utazáshoz hozzátartozik a különböző ízek kipróbálása, és ki tudja lehet felfedezed a legújabb kedvencedet. Ha egy városban fogsz maradni végig, akkor akár az éttermek kínálatát is tanulmányozhatod előzetesen.

3. Folyadék fogyasztás: ez ne csak akkor jusson eszünkbe, ha a tengerparton fekszünk, hanem legyen természetes akár egy városnézés alkalmával is. Egyébként is hajlamosak vagyunk kevesebbet inni, mint kellene, és a nyári melegben több folyadékra van szükségünk, szóval készítsük be a kedvenc kulacsunkat is az útra és mindig legyen nálunk. Akár csak otthon az utazás alkalmával is kerüljük a nagyon cukros, nagyon színes italokat. És ha esténként lecsúszik 1-1 alkoholos ital, akkor próbáljuk jó sok víz fogyasztásával kompenzálni.

4. Kezd a napot reggelivel! A legtöbb szálloda kínálatában bőséges reggeli van: egyél omlettet, teljes kiőrlésű kenyeret, gyümölcsöket. Ráadásul, ha így kezded a napot feltölt energiával és sokkal több kedved, erőd lesz a látnivalókat megnézni.

5. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha egyik nap többet eszel, mint amit általában szoktál, majd napközben lemozgod, vagy másnap picit jobban odafigyelsz.

 

Még több utazáshoz kötődő tippért, vagy egészséges nassolnivalókért gyere a zárt facebook csoportba!

facebookinstagrampinterestyoutube

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!