Szalonnás-tojásos kosárkák

Nehézségi szint
Elkészítés ideje

Nehézség

könnyű

Elkészítés ideje:

3+20 perc

Fő:

4

Ajánlott:

Reggelire
Hozzávalók

  • Kókuszolaj a kenéshez
  • 4 csík húsos szalonna
  • 4 tojás
  • morzsolt feta sajt
  • apróra vágott metélőhagyma vagy egyéb zöldfűszerek

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 C –ra, vékonyan bekenjük a muffin sütő alját. Egy –egy szalonnacsíkkal kibélelünk minden pohárkát: körbenyomkodjuk a szalonnát az oldalán és kisebb darabkákkal kibéleljük az alját. Nem kell tökéletesnek lennie, nyugodtan használhatunk darabkákat a hézagok kitöltésére. Ha ropogósan szeretnénk enni a szalonnát, akkor 5 percre betesszük így az előkészített sütőbe, mielőtt folytatnánk, majd kivesszük és beleütünk 1-1 darab tojást a pohárkába, morzsolunk rá sajtot és megszórjuk a zöld fűszerekkel. Kb. 15 percig sütjük, amíg a tojásfehérje meg nem keményedik, utána állni hagyjuk egy percig és egy kés segítségével óvatosan eltávolítjuk a „muffinokat” a sütőformából.

KONZULTÁCIÓ

Szeretnéd tudni, hogyan használhatod a recepteket a gyakorlatban?

Érdekel, hogyan tudnál nagy nyomás alatt álló vezetőként vagy elfoglalt menedzserként ismét csúcsteljesítményt nyújtani, növelni az energiaszintedet az étkezéseid révén is és elkerülni az esetleges kiégést?

Ha te is úgy érzed, hogy nincs időd, nincs energiád, bajod viszont van elég és ez a negatív spirál már az egészségedre is kihatással van, akkor eljött az idő, hogy foglalj hozzám egy ingyenes, 30 perces konzultációt itt:

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Receptek, amik még érdekelhetnek