Az otthoni főzés 4 előnye

Egy teljes hétre előre elkészíteni az ételeket elsőre hatalmas vállalásnak tűnhet. A nagy mennyiségben való főzés körülményes lehet, azonban, tudatos tervezéssel könnyebben kivitelezhető, mint gondolnád!

Otthoni főzés – amellett, hogy csak így kerül bele az ételbe az elengedhetetlen szeretet hozzávaló – számos előnye van, melyeknek hosszú és rövid távon Te is látni fogod a hatását!

Nézzük, melyek ezek:

Porciószabályozás

Ha kisebb, normál dobozokba, tárolókba teszed a kész ételt, könnyebb szabályozni, hogy mennyit eszel napközben – szemben azzal a hozzáállással, hogy  „csak épp bekapok valamit”. Ilyenkor fel sem tűnik, hogy elszalad velünk a ló: a sok kicsi, észrevétlenül bekopott falat apróságnak tűnik, ám a nap végén rengeteg plusz kalóriát jelenthet.

Az otthoni főzés költséghatékonyabb

Az ételek előkészítése segít elkerülni az impulzusvásárlást és az ebből adódó felesleges plusz étkezéseket, nasizásokat. A tömbösített, heti 1-2 alkalommal történő főzés előtti  vásárlás is remek mód a pénz megtakarításra – különösen, ha nem éhesen mész bevásárolni.

Az otthoni főzésnek számos előnye van, például szuper közös program a családnak.

Pontosan tudod, hogy mi van a tányérodon

Az otthoni főzés lehetővé teszi, hogy Te válogasd ki az összes hasznos alapanyagot, amely bekerül a szervezetedbe. Így soha nem érnek meglepetések – legyen szó alattomos kalóriákról vagy allergénekről – melyek egy elviteles étel esetén előfordulhatnak.

Időigényes főzés? Számolj csak utána!

Az összes étel egyidejű elkészítése némi időt vesz igénybe, azonban a konyhában töltött pár óra megtérül a hét többi napján! Gondolj csak bele: ebédidőben beugrani a boltba, kiállni egy elviteles étterem kígyózó sorát, vagy csak kiválasztani egy ételkiszállító applikáció rengeteg lehetősége közül a Neked tetszőt… ugye Te is szívesebben töltenéd az ebédszüneted nyugodt evéssel?

Tudom, hogy nem könnyű rendszert építeni a káoszos mindennapokban, és gyakran egy jó koncepció vagy néhány tápláló, egészséges recept hiányzik a motivációhoz. Ha úgy érzed, hogy szeretnél tudatosabban étkezni, és egészségesebbé tenni a mindennapjaidat, vegyél részt egy ingyenes konzultáción, melyen segítek Neked elindulni az utadon!

További hasznos tippekért olvasd el többi blogcikkem vagy látogass el Pinterest oldalamra!

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!