Adventi készülődés

BLOG, Lélek

AZ ÜNNEPEK A LÁTHATÁRON VANNAK, ÉS NEM TEHETÜNK SEMMIT, HOGY EZT MEGAKADÁLYOZZUK!

De gondoljatok csak vissza a gyerekkorotokra…

Az ünnepek MINDIG tele voltak örömmel, izgalommal és szórakozással, miért és mikor kellett ennek megváltoznia?

Az amerikai Consumer Reports National Research Center végzett egy felmérést, amelyben megkérdezték az embereket, hogy mitől rettegnek a legjobban az adventi, ünnepi időszakban. Ezek a következők:

68%: Tömegek és hosszú sorok 

37%: A súlygyarapodás

37%: Eladósodás

28%: Ajándékvásárlás

25%: Utazás

24%: Bizonyos rokonok meglátogatása

16%: Ünnepi partikon vagy rendezvényeken való részvétel

15%: Kedvesnek kell lenni (feltételezem, hogy ez azt jelenti, hogy kedvesnek kell lenni azokkal az emberekkel, akiket nem kedvelsz – LOL).

12%: Borravalók 

advent stressz

De mi a helyzet a negatívumokhoz kapcsolódó örömökkel?

Úgy értem, lehetséges-e, hogy a fentiekhez kötődő érzéseinket átalakítjuk és örülünk ennek az időszaknak, valamint arra törekszünk, hogy minél jobb egészségben teljen.  

Lehet, hogy túl idealista vagyok, de ugyanakkor hiszek abban, hogy lehetséges megőrizni az egészségünket és stresszmentesnek maradni az év ezen időszakában (is). 

Annak érdekében, hogy az idei adventi időszakod problémamentes legyen, egy gyakorlatot hoztam Neked. Ezt a gyakorlatot elvégezheted egyedül, vagy akár meg is oszthatod mindannyiunkkal, barátokkal, családtagokkal, ami bátoríthat. 

A homályos célokat nem lehet elérni, ezért a legtöbb ember képtelen elérni a céljait, mert soha nem határozzák meg igazán a kívánt eredményt, és nem képzelik el, hogy mi válik lehetővé, ha ezt az eredményt elérik.

Ezért szakíts egy kis időt most arra,  hogy elképzeled, milyen számodra az ideális adventi időszak:

Kivel töltenél időt? 

Milyen ételeket ennél?

Milyen ajándékokat vásárolnál?

Milyen ajándékokat kapnál?

Hol tartózkodnátok?

Mikor mondható sikeresnek számodra ez az időszak?

Minden sikeres eredmény egy világos tervvel kezdődik, hogy hová is tartunk. Szánj rá néhány percet, és írd meg a választ ezekre a kérdésekre, és vagy tartsd a te szemed előtt, VAGY oszd meg velünk! (Ez egy biztonságos környezet, ahol senki sem fog ítélkezni, ezért kérlek, érezd magad otthon.)

Ha pedig segítségre van szükséged ne hezitálj, jelentkezz be a zárt Facebook csoportomba itt: Egészségsherpa közösség – könnyedén csúcsteljesítményt nyújtani! ahol egy segítő közeg fog körbevenni. 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.