Demotiváció – Hogyan lépjünk előre még akkor is, ha nehéz?

BLOG, Étkezés

 A motivációról rengeteget lehet olvasni, én is írtam róla már jó néhányszor például itt, de mi a helyzet a demotivációval?

A demotiváció olyan érzés, mint egy átok, és mégis mindannyian tapasztaljuk időről időre. Ha küzdesz a motivációval, vess egy pillantást és foglalkozz a demotiváció okaival is.

 

Félelem

 

A félelem lelassít bennünket. Veszélyes helyzetekben ez akár előnyös lehet. Azonban a képzelt félelem, vagy a kudarctól való félelem csak visszatart a siker elérésétől. Ha úgy gondolod, hogy a félelem visszatart, kérdezd meg magadtól: “Miért félek attól, hogy ez megtörténik?”

 

Rossz célok meghatározása

 

Ha olyan célokat tűzöl ki, amelyek valójában nem számítanak neked, nem leszel motivált azok elérésében. Például, ha úgy tűzöd ki célul, hogy lefutsz egy maratont, mert a nővéred szereti a futást, de te utálsz futni, nagyon nehéz lesz motiválnod magad. De ha azért akarsz maratont futni, mert javítani szeretnéd a állóképességedet, akkor van egy okod a célod motiválására. Olyan célokat tűzz ki, amelyeket valóban el akarsz érni.

 

demotivacio tullepni

 

Kihívás hiánya 

 

Ha nem adsz magadnak kihívást, unottá és demotiválttá válsz. Szükségünk van állandó kihívásokra és lehetőségekre új készségek elsajátítására és növekedés elérésére. Például, ha már több mint 3 hete ugyanazt az edzést végzed, a tested már nem érzi kihívásnak. Próbálj valami újat a motivációd helyreállításához!

 

Segítségre van szükséged a motiváció hiányának azonosításához? Küldj nekem itt üzenetet, és megbeszéljük!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).