Egészséges újévi megújulás: holisztikus szemlélet és tudatos célok

BLOG, Lélek

Az új év kezdetén sokan komoly fogadalmakat tűznek ki maguk elé, csak hogy később feladják és lemondanak vágyaikról és céljaikról és az újévi megújulásról. Azonban minden év és bármelyik hónap lehetőséget kínál arra, hogy életmódunkat pozitív irányba változtassuk, és egészségesebben, boldogabban éljünk.

A holisztikus szemlélet

A holisztikus szemlélet azt hangsúlyozza, hogy az emberi szervezet egy összetett egység, ahol a testi, lelki és szellemi tényezők szoros kapcsolatban állnak és kölcsönhatásban vannak egymással. A mozgás és az egészséges táplálkozás mellett fontos a megfelelő alvás, az emberi kapcsolatok és a munkahelyi viszonyok figyelembevétele is. Az élet különböző területei összefüggenek egymással, és az egyensúly hiánya egyik területen sajnos hatással van a többire is.

A holisztikus egészség coach a preventív szemléletre összpontosít az életmód terén, segítve megelőzni az orvosi beavatkozások szükségességét. Ez azért fontos, mert sok betegség megelőzhető lenne megfelelő táplálkozással és életmóddal. A holisztikus látásmód az ember egészére összpontosít, lehetővé téve a tizenkét életutat befolyásoló tényező feltárását és kezelését.

A stressz kiemelt szerepet játszik abban, hogy valaki észreveszi, változtatásra van szüksége az életében. A másik meghatározó tényező, ha gyakran vagyunk betegek, még ha az csak apró nátha, meghűlés, vagy rossz közérzet formájában jelenik is meg.  Az immunrendszerünk állapota szorosan összefügg a bélrendszerünk állapotával, és a holisztikus megközelítés ezt is figyelembe veszi.

holisztikus megújulás újév

Tudatos életmódváltás

A Covid-járvány rávilágított az egészség fontosságára, és az emberek egyre inkább odafigyelnek egészségükre, nemcsak a betegségek kezelésére, hanem azok megelőzésére is.

Az életmódváltás bevezetése tudatos gondolkodást igényel. Fontos, hogy ne próbáljunk mindent egyszerre megváltoztatni, hanem határozzuk meg a célokat, és lépjünk apránként. Az egészséges életmód nem azt jelenti, hogy teljesen fel kell forgatni az életünket, hanem azt, hogy a saját igényeinkre szabva alakítjuk azt. 

A tudatos célkitűzések segítenek a változások sikerességében, és ezáltal elkerülhetjük az újévi fogadalmak sorozatos megszegését.

Újévi megújulás

Szeretnél egész évben odafigyelni az egészségedre és ehhez szükséged van egy segítőre? Akkor nézd meg az Egészségsherpa Klub Program ajánlatát, hogy tudjam fogni 365 napon át a kezedet és kísérjelek az egészségesebb énedhez vezető úton: Egészségsherpa Klub

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.