Előétel vagy diétás fogás?

BLOG, Étkezés

Sokan csak előételként tekintenek a levesre, pedig akár egy teljes étkezést is kiválthat, ráadásul minden olyan tápanyagot tartalmaz, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Ezenkívül egyéb jótékony hatásai is ismertek, amelyeket hajlamosak vagyunk elfelejteni:

 

  • Leveseket már a népi gyógyászatban is előszeretettel használtak, így a mai napig pl. húslevest főzünk, ha betegek vagyunk, mert táplál, erősít és könnyen emészthető. Ha felmelegednénk a téli hidegben, szintén egy forró levesre vágyunk.
  • Télen – nyáron fontos, hogy hidratáltak maradjunk, amelyhez a levesekben található folyadék hozzájárul. A nap folyamán fontos, hogy egyenletes legyen a folyadékfogyasztásunk, és a levessel erőfeszítés nélkül juthatunk megfelelő mennyiségű folyadékhoz. 
  • A leveseknek a fogyókúrában is kiemelt szerep juthat, ám a diétázók sok esetben alulértékelik a szerepét.

 

Miért lehet jól beilleszthető a leves a diétába?

 

Egy jó fogyókúrás fogásnak is teljes értékűnek kell lennie: kell bevinnünk rostot, hogy megfelelő legyen az emésztésünk, fehérjét, hogy támogassuk az izomzatunkat, vitaminokat az immunrendszerünk támogatásáért,  valamint szénhidrátot a megfelelő energiaszint érdekében. Egy jó levesben mindez megvan. 

Idealbody krumplileves diétás por

Egy finom húsleves, ha van benne tészta, zöldség és hús, felér egy teljes étkezéssel is, ami után már nem szükséges második fogás. De egy krémleves vagy éppen egy lencseleves is tökéletes választás lehet bármikor. Persze nem kell megpakolni fehér lisztből készült tésztával, hiszen ma már a levesbetétekre is nagyon sok egészséges alternatíva létezik, ami beilleszthető a fogyókúrába és még egészséges is. 

 

Ha új étkezési szokást vezetünk be az életünkbe, akkor alapvető fontosságú, hogy jóllakottak legyünk, mert így tudjuk tartani az új szokásunkat, nem fogunk elcsábulni azért, mert esetleg folyamatosan éhesek vagyunk. A másik kardinális dolog, hogy elő tudjuk készíteni, tervezni tudjuk az étkezésünket, hisz a rohanó mindennapokban nincs arra lehetőségünk, hogy minden nap komplett menüt főzzünk. Egy levest azonban akár több napra is előkészíthetünk. 

IdealBody currys zöldségleves
Ha pedig szeretnénk még több időt spórolni, és a leveseket az étkezésünk mindennapi részévé tenni, akkor az IdealBody új diétás leveseit két perc alatt is elkészíthetjük, akár a munkahelyünkön is, hiszen csak forró víz kell hozzá. Akár a hagyományosabb krumplilevest, akár az ínyenc fűszerezésű currys zöldséglevest választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy teljes értékű főétkezést tudunk kiváltani vele. A levesek az IdealBody jól bevált diétás turmixaihoz hasonlóan ugyanis komplex tápanyagmennyiséget tartalmaznak, ezért tudnak egy étkezést kiváltani és nem étrend-kiegészítőként funkcionálni. Vagyis akár ebédre, akár vacsorára kiváló választás lehet, ha fogyókúrázunk, nem kell hozzá más ételt is fogyasztani, hisz nem csak finomak, de rengeteg tápanyagot tartalmaznak, alacsony kalóriatartalmúak, rostban gazdagok, ami mind-mind elősegíti a telítettség érzetét és a hosszabb távú súlykontrollt. A diétás leveseket az egészséges életmód és a fogyás támogatása érdekében fejlesztették ki.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.