5 tipp a túlevés ellen

Étkezés

Közeleg a húsvét, ami sokaknak egyet jelent a böjti időszak végével. Azonban tudom, hogy nem mindenki halad ugyanolyan menetrend szerint, és az is könnyen előfordulhat, hogy Te még most kezded, esetleg nyakig benne vagy a tavaszi méregtelenítésben.  

Ha a húsvét nálatok is a családi összejövetelekről, és a terített asztalokról szól, akkor bizony nem árt, ha odafigyelsz, nehogy a túlevés csapdájába ess, főleg ha erre az időre már a böjtölést is abbahagyod.

Ha inkább megelőznéd a túlevés kellemetlenségét, akkor olvasd el 5 pontos segítségemet!

A húsvéti családi összejöteleken különösen nagy a túlevés veszélye.

5 tipp a kisördög legyőzésére a túlevés ellen

Hosszú méregtelenítő kúrák után hajlamos vagy túlenni magad? Attól tartasz, könnyen előfordulhat, hogy hasfalrepedéssel fogsz feküdni az ágyadban, brutál teltségérzettel, és már most látod előre, hogy mennyire meg fogod bánni?

Ha szem előtt tartod tippjeimet, könnyen elkerülheted a túlevés nyomasztó érzetét!

  • Válogass! Ne vegyél el az asztalról olyan sokat! Válassz egy könnyű salátát, levest vagy előételt; svédasztalon ezek általában kisebb adagok, ha pedig otthon esztek, akkor ne edd végig a teljes menüt. 
  • Válassz magas rosttartalmú ételeket! Ilyenek a zöldségek, gyümölcsök, a bab és a teljes kiőrlésű gabonák. Ezek amellett, hogy laktatóak, sok-sok energiát adnak. 
  • Rágd meg jól a falatot! Ezzel megkíméled az emésztőrendszeredet, valamint időt adsz az agyadnak, hogy észlelje, ha már eleget ettél. 
  • Igyál sok vizet! Gyakran hajlamosak vagyunk összekeverni az éhséget a szomjúsággal. 
  • Édesség: egyél, de csak mértékkel, nem kell a vendégségben az összes édeset megkóstolni, vagy ha szeretnél mindegyikből enni, kérd meg a házigazdákat, hogy csomagoljanak Neked otthonra. Hidd el, ennek mindenki örülni fog.

Útmutató az energiaszint növelésére.

Bevált megoldás a túlevés ellen

Ha a túlevés problémája nem csak a húsvéti időszakban van jelen az életedben, és inkább bebiztosítanád magad egyéb eszközökkel is, akkor töltsd le az ingyenes ebook-omat! Ebben segítséget kapsz,  mit tegyél az ételeidhez, hogy javíts az emésztéseden, anyagcseréden, ugyanakkor növeld az energiaszintedet is. Itt tudod letölteni.

Remélem, hogy hasznosnak találtad tippjeimet, és sikerül beépíteni mindennapjaidba az útmutatóban összefoglalt tanácsaimmal együtt.

Ha szeretnél rálépni az egészséges életmód olykor nehézkes, ám varázslatos útjára, vedd fel velem a kapcsolatot, mindenben segítek!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.