Mit együnk nyáron? Miért kívánunk mást, mint tavasszal?

Étkezés, BLOG

Mit együnk nyáron? Miért kívánunk mást, mint tavasszal?

 

Az emberi test nagyon szuperül van megalkotva, mivel, ha gond van, akár önmagát is képes gyógyítani, csak ismerni kell a jelzéseinket. Ezenkívül az étkezések során, kívánásaink révén is törekszik arra, hogy jobban érezzük magunkat. A szervezet gyakran olyan ételekre vágyik, amelyek egyensúlyban tartják az adott évszak elemeit.

Tavasszal az emberek méregtelenítő ételeket kívánnak vagy szeretnek olyanokból többet enni, mint például leveles zöldségek és citrusos ételek. Ha pedig beköszönt tartósan a jó idő, érezzük a sóvárgásunkon is, hogy itt a nyár.

Ilyenkor hűsítő ételekre vágyunk, mint a gyümölcsök, nyers ételek és a fagylalt.

És ha a szervezetünk megkívánja, akkor adjuk meg neki, amit kér, megint a mennyiség és a minőség az, ami nagyon fontos. Így fogyasszunk rengeteg élénkszínű nyári gyümölcsöt és zöldséget, főzzünk élvezettel gyönyörű ételeket -játsszunk az ételek káprázatos színével, díszítsük virággal az asztalt.
Készítsünk könnyű ételeket, de használjuk rendszeresen a fűszeres, csípős, sőt, tüzes ízeket. Süssünk rövid ideig és nagyon magas hőfokon, olyan gyorsan pároljuk meg az ételt, amilyen gyorsan csak lehet. Sózzunk kevesebbet, használjunk több vizet.
A nyár számtalan lehetőséget kínál, fejezzük ki a változatosságot az étrendünkben is.

És még egy gyakori tévhitre is felhívnám a figyelmet: gyakran gondoljuk, igyunk ilyenkor jéghideg italokat, mert azok villámsebességgel lehűtenek. Azonban az a mellékhatásuk, hogy gyorsan összeszűkítik a gyomrot, és leállítják az emésztésünket így jobb őket kerülni.

Ha valami jó nyári receptre vágysz, szívesen kipróbálnál akár valami sütés/főzés nélküli nyári receptet is, akkor gyere az Edinaturally Pinterest oldalára, ahol mindent megtalálsz, ami nyáron jól jöhet.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.