Unod már a lekváros pirítóst reggelente?

Étkezés, BLOG

Holisztikus egészség coach-ként, a hozzám fordulók problémáira úgy tekintek, mint egy rendszerre, vagyis minden mindennel összefügg. Így az ügyfeleimmel tartott konzultációk során eljön mindig az a pont, amikor színt kell vallaniuk mi az, amit reggelire fogyasztanak.

Az esetek nagy százalékában pirítóst valamivel: lekvár, vagy felvágott és sajt, esetleg egy avokádókrém, vagy tojáskrém. Amikor megkérdezem, hogy miért ezt eszik, akkor általában azt a választ kapom, hogy

„egyszerű elkészíteni”
„megszoktam”
„nincs kedvem fűrészpor ízű zabpehelyhez”
„nincs időm a reggeli rohanásban mást készíteni”

Még sorolhatnék egyéb indokokat is, de ezek a legjellemzőbbek Az ezt követő percekben mindig kiderül még egy fontos dolog, hogy valójában már unják, de eddig nem volt erejük kísérletezni.

Talán sokan unásig hallottuk gyerekkorunkban az anyukánktól, hogy „A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése” mégsem szentelünk ennek az étkezésnek elég figyelmet, pedig biztosítja a szervezet számára a szükséges makro- és mikrotápanyagok egyharmadát.

Szóval. Mit (t)ettél Te reggel ennek érdekében? Munkába menet bedobtál egy elviteles kávét? Ettél egy pohár joghurtot meg egy brióst az asztalánál? Vagy még ennyit sem?

Annyival, de annyival többet érdemelne a tested! Ahogyan Te is!

Ha megfelelően reggelizel, a napod zökkenőmentesen fog telni. Nem lesz korgó-morgó gyomor, egekbe szökő vagy pincébe zuhanó vércukor. Töretlenül haladhatsz a kitűzött céljaid felé.

Mit reggelizz?

Az, hogy ki mit szeret enni reggelire nagyon egyedi, de íme 7 példa reggeli típusokra, amelyeket bátran váltogathatsz.

      1.  rántotta vagy valamilyen tojásos étel
      2. egy jól összerakott, kiadós turmix
      3. zabpehely + gyümölcsök + magvak
      4. chia puding + gyümölcsök
      5. teljes kiőrlésű péksütemény
      6. házimájkrém + pirítós + zöldségek
      7. egészséges amerikai palacsinta

Ha pedig szeretnél olyan egyszerű reggeli recepteket, amelyek akár egy- egy rohanós hétköznapba is beleférnek, tudsz válogatni itt a weboldalon a receptek menüpontban, a
reggelik között.

Jó főzőcskézést, ezek mind egyszerűek, ne várd meg míg megunod a pirítóst!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Pin It on Pinterest

Share This