Mi legyen a kőkemény avokádóval?

BLOG, Étkezés

Azt szoktam mondani, hogy terv nélkül és éhesen ne menjünk a boltba vásárolni☺, mert mindkét esetben túl fogjuk vásárolni magunkat, vagyis bőven lesznek olyan termékek a kosarunkban, amelyekkel nem tudjuk, hogy mikor és mit kezdjünk. 

 

Különösen igaz ez, ha avokádót szeretnénk venni. Bizonyára észrevetted már, hogy a piacon és a boltok polcain nemcsak a fekete és a zöld avokádót lehet megkülönböztetni, hanem gyakran az állaguk is más. Vagyis vannak a kőkemény avokádók, és vannak a nagyon puhák. Mindkettő jó választás lehet, amennyiben tudod, hogy mikor szeretnéd felhasználni őket, ugyanis a puha akár 1-2 nap alatt is megromolhat, míg ha keményet veszel, akkor könnyen előfordulhat, hogy másnap reggel nem tudod a pirítósodra kenni.  

Ha azonban mindenképp szeretnél venni egy avokádót mindenféle terv nélkül, akkor inkább a keményet válaszd, mert egy egyszerű trükkel könnyen és viszonylag rövid idő alatt tudsz belőle puhát csinálni. 

Tedd egy papírzacskóba egy érett banánnal együtt! Az érett banán ugyanis etiléngázt bocsájt ki, amely hipersebességgel gyorsítja az érési folyamatot.

Az etilén egy növényi hormon, amelyre gyakran úgy tekintenek, mint a növények “öregedési hormonja”, ezért tud az avokádód megpuhulni.

 

Ugyanezt megteheted csonthéjas gyümölcsökkel, például őszibarackkal, szilvával és sárgabarackkal is.

 

Még több trükkért és fortélyért kövesd be a Pinterest oldalamat itt: https://hu.pinterest.com/edinaturally/

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.