Félig üres vagy félig teli?

Képzelj magad elé egy nagy üvegkelyhet, amiben a pohár feléig vizet töltöttek. Hogy látod? Félig üres vagy félig tele van?

Ha örökké csak félig üresnek látod – az életet pedig nehézségek sorozatának –, az a pesszimizmus kétségbevonhatatlan jele.

 

Kutatások bebizonyították, hogy ez a negatív hozzáállás a depressziótól a szívbetegségeken át az immunrendszer gyengeségéig mindenhez hozzájárulhat. Hatással lehet az alvásra, a testsúly fenntartására, a kapcsolatok minőségére, a társasági életre, sőt a karriered alakulására is.

Képzeld csak el, milyen jó lenne az életet pozitív szemszögből; a szórakozás, a kapcsolatok, az egészség és a lehetőségek oldaláról megközelíteni. Jól hangzik, nem?

6 egyszerű tipp az optimizmus eléréséhez

Ha magad mögött hagynád a negatív szemléletmódot, próbáld ezeket: 

  1. Ne nyafogj! Próbálj meg egy órán át meglenni panaszkodás nélkül, figyelj a pozitív dolgokra. Aztán bővítsd ki ezt egy napra, egy hétre és így   tovább. 
  2. Vezess hálanaplót! Írj bele minden este tíz (vagy több) olyan dolgot, amiért hálás vagy.
  3. Szórd a bókokat! Vedd észre másokban a jót. Dicsérj meg mindenkit, akivel kapcsolatba lépsz.
  4. Értékeld az élet apró szépségeit! Hagyd, hogy hasson rád a világ fenséges pompája.
  5. Büszkélkedj! Kutatók szerint ha másokkal is megosztod az örömöd, még boldogabb leszel.
  6. Összpontosíts arra, amire vágysz! Ne az ellenkezőjére.

A pozitív életszemlélet megtartása sok gyakorlást igényel, de minél többet csinálod, annál egyszerűbben megy majd. Az eredmény pedig – a boldogabb, egészségesebb élet – abszolút megéri a fáradságot.

Ha szeretnél még több tippet, tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban, akkor jelentkezz a privát facebook csoportomba.

 

ÚTON AZ EGÉSZSÉG FELÉ!

Érdekel, hogyan érhetnéd el a pozitív szemléletmódot saját életedben? Kellene egy kis segítség, hogy egy minden eddiginél egészségesebb, boldogabb életet élhess? Lépj velem kapcsolatba! Jelentkezz az első, ingyenes tanácsadásra még ma –– vagy oszd meg a lehetőséget egy kedves ismerősöddel! 

Kövess Instagramon és Facebookon is, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatban osztok meg veled érdekes és interaktív tartalmakat. De, ha ennél is többet szeretnél, akkor lépj be a privát Facebook csoportomba. Várlak szeretettel.

facebookinstagrampinterest

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!