Cukrot cukorral? Szoktasd le róla gyermekeidet!

CUKROT CUKORRAL? SZOKTASD LE RÓLA GYERMEKEIDET!

Láttál már olyan gyereket, akinek, úgy tűnt, soha ki nem fogyó energiája van? Az ilyen gyerkőcök viselkedése néha meglehetősen zavaró és frusztráló is lehet. Néhány szülő egyenesen attól tart, hogy valami nincs rendben a csemetével. A magasfokú aktivitás azonban sok gyerekre jellemző. Bizonyos körülmények között szinte minden gyermek hihetetlenül aktív, egyesekre mégis gyakrabban igaz ez, mint másokra.

Mivel egy örökmozgó kisfiam van, nekem is oda kell figyelni a cukorfogyasztására, így megosztom veletek én, mit tartok leginkább szem előtt.

ÖT EGYSZERŰ TRÜKK, AMIVEL MÉRSÉKELHETED A CUKORFOGYASZTÁST:

  • Helyettesítsd a cukormázas gabonapelyheket olyan termékekkel, amelyeknek legfeljebb öt összetevője van – a cukortartalom maximum 10 gramm legyen bennük.
  • Ebédre csomagolj nekik teljes kiőrlésű gabonákból készült ételt, zöldséget, gyümölcsöt.
  • A cukros üdítők, gyümölcslevek helyett adj nekik természetesen édesített vizet, teát, saját készítésű gyümölcslevet.
  • A fagyit helyettesítsd házi készítésű gyümölcsszörbettel, jeges banánnal és egyéb fagyasztott finomságokkal.
  • Minimalizáld a cukorka, süti, torta fogyasztást – jöjjön helyettük az egészséges uzsonna: mogyoróvajas alma, barack és natúr joghurt, teljes kiőrlésű keksz sajttal 

ÍGY SZÁMOLD KI EGYSZERŰEN, MENNYI CUKROT FOGYASZTANAK:

Egyetlen szem kockacukor négy gramm cukrot tartalmaz. Vedd elő a hűtőből vagy a kamrából a gabonapelyhet, a gyümölcslevet, a sütisdobozt. Nézd meg, mennyi cukor van bennük, és oszd el a számot néggyel. Amennyi a kapott érték, annyi kockacukornak felel meg egyetlen adag az imént elővett élelmiszerekből. Pedig a legtöbb esetben még többet is eszünk belőlük, mint egy adag; a kockacukrok száma pedig szépen növekszik. Ezzel az egyszerű módszerrel kiszámolhatod, mennyi cukrot is viszel be te, vagy visznek be a csemeték egy-egy átlagos napon. 

Ha hasznosnak találtad a cikket akkor olvasd el ezt is a cukorral kapcsolatban!

Ha szeretnél még több tippet, tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban, akkor jelentkezz a privát facebook csoportomba.

ÚTON AZ EGÉSZSÉG FELÉ!

Érdekel, hogyan érhetnéd el a pozitív szemléletmódot saját életedben? Kellene egy kis segítség, hogy egy minden eddiginél egészségesebb, boldogabb életet élhess? Lépj velem kapcsolatba! Jelentkezz az első, ingyenes tanácsadásra még ma –– vagy oszd meg a lehetőséget egy kedves ismerősöddel! Kövess Instagramon és Facebookon is, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatban osztok meg veled érdekes és interaktív tartalmakat. De, ha ennél is többet szeretnél, akkor lépj be a privát Facebook csoportomba. Várlak szeretettel.facebookinstagrampinterest

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!