Ittál ma eleget?

Ittál ma eleget?

 

Ahhoz, hogy dinamikus legyél, érezd, hogy van energiád nemcsak enni, de inni is kell, egyik sincs meg a másik nélkül. Sőt! Míg evés nélkül akár heteid, ivás nélkül leginkább csak másfél napod lenne egy lakatlan szigeten. 

Testünk 60-75%-a víz, ez az információ tudományos ismeretek nélkül is jelzi, hogy ez valamilyen nagyon fontos alkotóelemünk. A víz élettani feladatai közül most csak kettőt emelnék ki, szállítja a tápanyagokat a sejtekhez és eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket. És ez a két dolog kulcsfontosságú, ha egészségesen szeretnénk élni: kell egy szállító, aki elvégzi a tápanyagok ide- oda transzportálását. Ez a szállító pedig a víz, vagyis ha nem iszol elegendő mennyiségű vizet, nem lesz aki elvégezze ezeket a feladatokat.

És még esetleg fogyni is szeretnél vagy megtartani a súlyodat?

Ha szeretnéd, hogy legyen energiád, de ugyanakkor fogyni is jó lenne, akkor nem az lesz a megoldás ha kevesebbet eszel és ugyanannyit (nem) iszol. 

Egyrészt a drasztikus változtatás soha nem jön be, tehát szépen kérlek először is egyél, és kezdd a napot leginkább egy szuper reggelivel. Aztán mielőtt a kedvenc ételeidet száműznéd az étrendedből helyette jobb ha napközben elfelejted a hupikék és piros, sárga vagy bármilyen színű folyadékokat, az nem fog segíteni abban, hogy hidratált legyél, de abban sem, hogy fogyj. Igyál vizet!

Nem szereted az ízét? Dobj bele néhány gyümölcsöt, uborkaszeletet, fűszer- vagy gyógynövényt és mindjárt olyan íze lesz, amit szeretsz és még a látványa is fel fog dobni. 

Elfelejtesz a nap folyamán inni? Igyál otthon éhgyomorra egy nagy pohár vizet, ha abban van egy kis citrom vagy almaecet még jobb, és legyen az asztalodon/mellett egy kancsó víz, szem előtt, hogy tuti ne felejtsd el. De az is jól jön, ha van egy szuper kulacsod, amit mindig magaddal tudsz vinni és látod, hogy mennyi fogyott belőle.

Tehát a több víz segít abban, hogy 

– kevesebb kalóriát vigyünk be

– növeli, javítja az emésztést

– segít csökkenteni az éhséget

– segít ha valaki fogyni szeretne

Ugye milyen hasznos a víz? Ittál ma már eleget?

 

Ha még több vízzel kapcsolatos bejegyzés érdekel, akkor olvasd el a blogbejegyzéseimet itt és itt!

 

facebookinstagrampinterestyoutube

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!