Több folyadék = egészségesebb életmód. Mit igyunk és mit nem?

Több folyadék = egészségesebb életmód. Mit igyunk és mit nem?

 

 

Amikor életmódot váltunk vagy fogyni szeretnénk sok mindennel kalkulálunk/megfogadunk: egészségesebben, rendszeresebben étkezünk, több zöldséget és gyümölcsöt eszünk, na jó elkezdünk valamit mozogni is, befejezzük a nassolást, nem eszünk ha idegesek vagyunk, csökkentjük az adagokat és még lehetne sorolni, hogy mennyi minden villan be az agyunkba, amit itt – ott hallottunk, olvastunk, természetesen leginkább az interneten. 

Van azonban egy tevékenység, amelyet sorra elfelejtenek az életmódváltók, fogyni akarók holott rendkívül egyszerű, könnyű beszerezni és számtalan egészségre gyakorolt hatása van.… ez pedig az ivás, azon belül is a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás.

Nézzük meg, mit is szoktunk inni!

    bedobunk napi szinten néhány kávét, mert azt érezzük, hogy fogy az energiánk, kevésbé vagyunk aktívak és ha eszünkbe jut akkor iszunk is 1-1 pohár vizet utána. 

 –    ott vannak az ízes folyadékot is, hisz jól esik valamilyen ízt érezni a szánkban és a gyomrunkat valamivel megtölteni. Mivel a víznek se íze, se bűze, ezért jobb az az ízes, színes valami, de ha eszünkbe jut, akkor inkább zérót veszünk, hisz akkor annak nincs kalóriatartalma és megveregetjük a vállunkat milyen ügyesek voltunk. 

    említhetjük a népszerű teákat is, amelyeket fogyasztunk persze nem arra gondolok, amit magunknak készítünk el, hanem amit műanyag üvegben veszünk meg. 

    a gyümölcslevek, amelyek kapcsán azzal áltatjuk magunkat, hogy az gyümölcsből készült

    az esetleges esti alkoholokat is sorolhatjuk a folyadékok közé, hisz egy jó sör, vagy fröccs, akár hidratál is gondolhatjuk, de minimum oltja a szomjunkat a nyári melegben

Hogyan változtassunk az innivalóink összetételén, ha hidartáltak szeretnénk lenni?

csökkentsük a gyümölcsitalok fogyasztását: hirtelen megemeli a vércukorszintet és emellett feleslegesen hízlal is.. Ha már mindenképp ilyet kívánunk, akkor higítsuk egy kis vízzel.

tea: ne az előre gyártott, cukros verzió legyen, inkább saját készítésű, mivel a bolti akár 10 kiskanállal több cukrot is tartalmazhat mint a saját.

– cukros üdítők: ha valaki napi rendszerességgel iszik cukros üdítőt, 55%-kal nagyobb eséllyel fog elhízni és ehhez elég akár napi 1-2 dobozzal is a hízáshoz. Ezeket az innivalókat próbáljuk meg száműzni, max a születésnapunkon igyunk belőlük☺

kávé: egészség szempontjából jó, mert polyphenolt tartalmaz, csak nem mindegy mennyit és mivel isszuk napi szinten . Illetve ebből sem jó az előre gyártott, előre csomagolt

– ha mindenképp iszunk alkoholt, akkor azt úgy tegyük, hogy sok -sok vizet iszunk mellé, hogy hidratáltak legyünk. Az alkoholból is fontos a mértékletesség, és az is, hogy mindezt milyen gyakran tesszük.

Most, hogy már tudod, hogy mit igyál és mit ne, ideje, hogy beszerezz magadnak egy jó kis kulacsot, hogy magaddal tudd vinni napközben is, de az sem árt ha munka közben  is az asztalodon van.

Ha még több segítségre van szükséged, akkor gyere a zárt fB csoportba, és segítünk!

facebookinstagrampinterestyoutube

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!