4 tipp, hogy gördülékenyen induljon az új tanév!

A nyár végéhez közeledve mind a szülők, mind a gyerekek gyakran szoronganak. Akár a gyermeked az oktatás utolsó éveiben halad, akár csak most kezdi, a mentális egészség előtérbe helyezése segíteni fog neki, hogy sikeres legyen az osztályteremben és azon kívül is.  

A mentális egészség tudatosságának gyakorlása segít áthidalni a kommunikációban mutatkozó szakadékokat, lehetővé téve gyermekednek és Neked is, hogy az egész tanév során és azon túl is megőrizzétek a pozitív hozzáállást. Szerencsére van néhány nagyszerű módja annak, hogy megteremtsétek ezt a kapcsolatot gyermekeiddel, és segíts nekik az egészséges gondolkodásmód elérésében, hogy a legfontosabb dolgokra összpontosíthassanak.

Ikolakezdés előtt fontos a gyermekek mentális egészséének előtérbe helyezése

 

Legyen rutinotok!

Ha a tanév során rutint alakítasz ki gyermekeiddel, az fantasztikus módja a határok és elvárások kijelölésének. A hosszú nyár után a rendszeres időbeosztásba való visszatérés segít Neked és gyermekeidnek is abban, hogy szervezettnek és felkészültnek érezzétek magatokat az új tanévben.

 

Nyitott kommunikáció fenntartása

Bátorítsd gyermekeidet, hogy gyakran beszéljenek. A házi feladat után vagy a vacsoraasztalnál gyakoroljátok, hogy megosztjátok a gondolataitokat a napotokról. A gyermekeiddel való kapcsolat segít a kötődés kialakításában, és biztonságot ad nekik, hogy megnyíljanak, amikor a legnagyobb szükségük van Rád.

 

Táplálkozzatok egészségesen!

A növekvő gyermekek számára elengedhetetlen, hogy megfelelő tápanyagokat kapjanak az egészséges test és elme fejlődéséhez. Ha az egészséges étkezést beépíted a rutinodba, akkor belülről kifelé jól fogják érezni magukat, és meglesz az az agyi erő, amire szükségük van ahhoz, hogy az iskolában boldoguljanak. Ha jól eszünk, jól érezzük magunkat, és ez otthon kezdődik!

Étkezzetek egészségesen és hagyjatok időt egymásra, a kommunikációra

 

Megbeszélni, hogy kire lehet támaszkodni

A gyermekek, különösen a későbbi iskoláskorban, nagy felelősséget viselnek, miközben próbálják kialakítani saját identitásukat. Fontos megbeszélni, hogy milyen erőforrások állnak rendelkezésükre az otthonon kívül. Beszélj a gyermekeidnek a családtagokról, barátokról, akiknek bizalommal megnyílhatnak.

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!