Így spórolj a főzésen! Megosztok 4 fontos szempontot!

Egyéb kategória, Étkezés, Test

Elfoglalt menedzserként, vállalkozóként, a teendői között zsonglőrködő édesanyaként bizonyára Te is sokszor szembesülsz azzal, hogy jó lenne valami egészségeset, ugyanakkor finomat készíteni, de MIKOR?

Mivel azonban sürget az idő és nincs mód tovább tanakodni, megfőzöd a jól bevált és unalomig ismételt valamelyik receptedet. Ha minden hozzávalót megtalálsz otthon, akkor halleluja, ha pedig nem, akkor önostorozásba kezdesz, hogy miért nem jutott hamarabb eszedbe a bevásárlás, mert ott mentél el a bolt mellett.

Ismerős a helyzet?

Most olyan megoldást kínálok Neked, amely akár egész életedre hatással lehet! Persze most mondhatod, hogy ezek túl nagy szavak, vagy túl költői módon fogalmaztam, de hidd el, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, akkor sokkal jobb egészségnek örvendhetsz. Ha pedig a finom fogásokat gyorsabban előállítod mint eddig, akkor marad időd magadra is! Ugye, hogy ez a két tényező már elegendő ahhoz, hogy megváltoztasd az életed?

Így spórolj az időddel! Készítsd elő az alapanyagokat!

Így spórolj!

Ha jól csinálod az ételek előkészítésével rengeteg időt, pénzt és kidobandó ételt spórolhatsz meg, valamint az egészségedre is jó hatással lesz.

IDŐ

Vacsorakészítés és mosogatás után, tényleg mindent ki akarsz tenni ismét az asztalra és nekiállni ebédet készíteni másnapra? Szerintem nem. Tehát az étel előkészítés egyik fő előnye, hogy sok konyhakész ételed van, amelyből már gyerekjáték a főzés.

ÉTELEK KIDOBÁSA

Az ételek előkészítése segít csökkenteni a pazarlást! Amikor összeállítod a heti adagokat, pontosan tudod, hogy mennyit kell elkészíteni, mire lesz szükséged. Így búcsút inthetsz a hűtőszekrény hátuljában felejtett hozzávalóknak vagy maradékoknak. Itt találhatsz még több ötletet!

PÉNZ

Az étel előkészítés lehetővé teszi, hogy pénzt takaríts meg azáltal, hogy nagyobb mennyiségben vásárolsz és akár lefagyasztod későbbi felhasználásra.

Spórolj időt az akciós termékekkel! Hiszen ezekből mindig be tudsz tárazni, hogy legyen otthon egyrészt egy alapkészleted, másrészt, ha jó áron van és eláll, akkor így is megtakaríthatsz egy kis időt. Olyan alapvető alapanyagok, mint az olívaolaj, fűszerek, tészták, fagyasztott zöldségek, gyümölcsök sokáig elállnak megfelelő tárolással.

Így spórolj: leárazásokkor tárazz be tartós élelmiszerekből!
EGÉSZSÉG

Végül, ellentétben a feldolgozott ételekkel, ez a módszer teljes kontrollt biztosít afelett, hogy mi kerül a tányérodra! Tökéletes azok számára, akik  egészségesebben szeretnének élni, és elérni az életmódváltáshoz fűzött céljaikat.

Ugye milyen jól hangzik? Ha Te is szeretnél elmerülni és most kicsit több időt szánni a tanulásra, hogy utána heti szinten spórolj a főzésre szánt idődön, valamint azt esetleg inkább a családra, magadra, vagy valamilyen hobbira fordítsd, akkor jó hírem van, hiszen egy ingyenes, 5 napos kihívásra szeretnélek meginvitálni, hogy elsajátítsd az ehhez szükséges alapokat! Találkozunk?

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.