A bűnösnek hitt nassolás hogyan változtatja meg pozitívan az életedet?

BLOG, Étkezés

A nassolás kulcsfontosságú lehet a napi szükséges tápanyagok bevitelében. Sőt! Egyenesen kötelezővé tehetjük, amennyiben újragondoljuk a snack-einket, vagyis tápanyagban gazdag alternatívákat választunk. Ezáltal nem csak az ízlelőbimbóinkat kényeztetjük, hanem az egészségünket is óvjuk. Mindjárt elárulom, HOGYAN.

 

Az ideális nassolás előnyei

 

1. a megfelelő tápanyagbevitel növelése

A tízóraik, uzsonnák tökéletes alkalmat biztosítanak arra, hogy növeljük napi szinten a tápláló ételek fogyasztását – mint például zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, tojás, hüvelyesek, diófélék és magvak. Ezek az élelmiszerek nagy mennyiségben tartalmaznak létfontosságú tápanyagokat, kevés kalóriával. Ezzel szemben, a magas kalóriatartalmú, de alacsony tápanyagtartalmú ételek (sajnos a klasszikus nasik) hozzájárulhatnak számos egészségügyi probléma kialakulásához, mint például elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, rák, fogászati problémák és csontritkulás.
Az egészséges snackek fogyasztásával nemcsak hogy javíthatjuk általános egészségi állapotunkat, de csökkenthetjük a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát is. Az energiaforrások helyes megválasztása nem feltétlenül jelenti a legújabb divatos szuperételek; keresését vagy a hirtelen cukormentességet, hanem inkább az egész napos egészséges étkezés, beleértve a snackek megfelelő opcióinak megtalálását.

2. az egész napos energia szinten tartása

A rendszeres napi snack segíthet fenntartani az energiaszintet, megakadályozva ezzel a délutáni energiazuhanást és azt, hogy délután 14- 15 óra körül össze -vissza egyél mindenféle nasit.

egészséges nasik

3. a gyors regenerálódás edzések után

Az edzés utáni evés pótolja az energiát és feltölti a megfelelő regenerációhoz szükséges tápanyagraktárakat, ezért fontos, hogy együnk.

4. az ideális testsúly fenntartása

A megfelelő testsúly elérésében, megtartásában fontos szerepet játszik a vércukorszint. Vércukorszintünk jelzi agyunk számára, hogy mikor kell enni. Étkezés után a vércukorszint emelkedik, majd elkezd csökkenni. A nassolás segíthet megakadályozni, hogy a szint túl alacsonyra csökkenjen a főétkezések között. Vagyis ha megfelelően egyenletes a vércukorszintünk a nap folyamán megelőzhetjük hogy annyira éhesek legyünk a következő főétkezéskor, hogy mindent megegyünk ami a szemünk elé kerül. Leginkább este.

Remélem, sikerült rávilágítanom a nassolás pozitív aspektusaira! Egészséges snack receptekért gyere a zárt FB csoportomba!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.