Az egészséges nassolás 1X1-je

BLOG, Étkezés, Test

Induljon a nassolás, de csakis egészségesen!

Tudtad, hogy a nassolás nagymértékben hozzájárul a napi optimális tápanyagbevitelhez? Így csak bátorítalak, hogy ne mondj le róla, inkább válassz olyan ételeket, amelyek tápanyagdúsak. Tehát inkább nassolj minthogy sóvárogj a finomság után! Kíváncsi vagy, melyek a legegészségesebb alternatívák? Olvass tovább, hiszen mindenre fény derül!

Milyen előnyökkel jár az egészséges nassolás?

Az egészséges tápanyagbevitel számos jótékony hatással rendelkezik, nézzük melyek ezek:

  • fokozott tápanyagbevitelt biztosít
  • segít fenntartani az ideális energiaszintet
  • gyorsan feltölti a kimerült “rendszert” torna, illetve edzés után
  • támogatja az ideális súly megtartását

A uzsonnázás például remek alkalom arra, hogy növeljük a tápanyagdús ételek bevitelét a szervezetünkbe – olyan ételeket, amelyek a kalóriatartalmukhoz képest nagyarányban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat. A legtáplálóbb élelmiszerek, ha eszegetnél valamit a: zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, tenger gyümölcsei, tojás, bab, diófélék és magvak.

Milyen ételeket érdemes kerülni a nassolás ideje alatt?

Összehasonlításképpen, a felesleges kalóriatartalmú ételek azok, amelyek kevés tápanyagot kínálnak a magas kalóriatartalom mellett. Sok betegség összefüggésbe hozható az ilyen „üres tápanyagtartalmú” ugyanakkor kalóriadús élelmiszerek nem megfelelő bevitelével. Hasonló krónikus betegségek, mint az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, a fogászati ​​betegségek és a csontritkulás. Mind az étrenddel kapcsolatosak és a leggyakoribb halálokozók a világon.

Leegyszerűsítve, az üres kalóriák helyett az egészséges snack választása javíthatja az általános egészségi állapotot, és csökkentheti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

Mit jelent akkor az egészséges nassolás?

Az élelmiszerekből energiát nyerni nem azt jelenti, hogy megtaláljuk a manapság divatos „szuper ételeket”, vagy gyorsan kiiktatjuk a cukrot az életünkből, hanem hogy egészséges ételeket fogyasztunk éjjel-nappal, vagyis főétkezésekkor és a csipegetések alkalmával is.

A napi rendszeres nassolás magas szinten tarthatja az energiaszintet! Miért?

A koffeintartalmú italok, mint az energiaital vagy a nagymértékű cukrot tartalmazó ételek, mint a fánk hosszútávon nem tesz jót szervezetünknek. Míg a cukor gyorsan megemelheti a vércukorszintünket (az energialöket illúzióját keltve), képes lelassítani a testet, és még fáradtabbnak és éhesebbnek éreztetni a szervezetet.

Az egészségtelen nassolás egy példája, ha a hűtőből kivett fánkokat fogyasztunk főétkezések között.

Ezzel szemben az egészséges változatok lassú felszívódás mellett hosszútávú utánpótlást biztosítanak a szervezeted számára!

Mikor van itt a nassolás ideje?

Vércukorszintünk jelzi agyunk számára, hogy mikor kell enni. Konkrétan az étkezés után a vércukorszint megemelkedik, majd csökken. Ahogy a szint csökkenésnek indul, beüt a fáradtság, amelynek megelőzésére segítségül hívhatod a falatozást! Az főétkezések közötti tápanyagbevitel segíthet megakadályozni, hogy ez a szint túl alacsonyra csökkenjen.

Vagyis ha megfelelően egyenletes a vércukorszintünk, a nap folyamán megelőzhetjük a későbbi energia-összeomlást. De akár azt is, hogy annyira éhesek legyünk a következő főétkezéskor, hogy mindent megegyünk ami a szemünk elé kerül.

Sikerült meggyőznöm a nassolás fontosságáról?

Ha szeretnél egészséges nasi recepteket, akkor itt találsz jó néhány mennyei, szupergyors és egyszerűen elkészíthető egészséges receptet! Egészségedre!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.