Az egészséges nassolás 1X1-je

Induljon a nassolás, de csakis egészségesen!

Tudtad, hogy a nassolás nagymértékben hozzájárul a napi optimális tápanyagbevitelhez? Így csak bátorítalak, hogy ne mondj le róla, inkább válassz olyan ételeket, amelyek tápanyagdúsak. Tehát inkább nassolj minthogy sóvárogj a finomság után! Kíváncsi vagy, melyek a legegészségesebb alternatívák? Olvass tovább, hiszen mindenre fény derül!

Milyen előnyökkel jár az egészséges nassolás?

Az egészséges tápanyagbevitel számos jótékony hatással rendelkezik, nézzük melyek ezek:

  • fokozott tápanyagbevitelt biztosít
  • segít fenntartani az ideális energiaszintet
  • gyorsan feltölti a kimerült „rendszert” torna, illetve edzés után
  • támogatja az ideális súly megtartását

A uzsonnázás például remek alkalom arra, hogy növeljük a tápanyagdús ételek bevitelét a szervezetünkbe – olyan ételeket, amelyek a kalóriatartalmukhoz képest nagyarányban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat. A legtáplálóbb élelmiszerek, ha eszegetnél valamit a: zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, tenger gyümölcsei, tojás, bab, diófélék és magvak.

Milyen ételeket érdemes kerülni a nassolás ideje alatt?

Összehasonlításképpen, a felesleges kalóriatartalmú ételek azok, amelyek kevés tápanyagot kínálnak a magas kalóriatartalom mellett. Sok betegség összefüggésbe hozható az ilyen „üres tápanyagtartalmú” ugyanakkor kalóriadús élelmiszerek nem megfelelő bevitelével. Hasonló krónikus betegségek, mint az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, a fogászati ​​betegségek és a csontritkulás. Mind az étrenddel kapcsolatosak és a leggyakoribb halálokozók a világon.

Leegyszerűsítve, az üres kalóriák helyett az egészséges snack választása javíthatja az általános egészségi állapotot, és csökkentheti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

Mit jelent akkor az egészséges nassolás?

Az élelmiszerekből energiát nyerni nem azt jelenti, hogy megtaláljuk a manapság divatos „szuper ételeket”, vagy gyorsan kiiktatjuk a cukrot az életünkből, hanem hogy egészséges ételeket fogyasztunk éjjel-nappal, vagyis főétkezésekkor és a csipegetések alkalmával is.

A napi rendszeres nassolás magas szinten tarthatja az energiaszintet! Miért?

A koffeintartalmú italok, mint az energiaital vagy a nagymértékű cukrot tartalmazó ételek, mint a fánk hosszútávon nem tesz jót szervezetünknek. Míg a cukor gyorsan megemelheti a vércukorszintünket (az energialöket illúzióját keltve), képes lelassítani a testet, és még fáradtabbnak és éhesebbnek éreztetni a szervezetet.

Az egészségtelen nassolás egy példája, ha a hűtőből kivett fánkokat fogyasztunk főétkezések között.

Ezzel szemben az egészséges változatok lassú felszívódás mellett hosszútávú utánpótlást biztosítanak a szervezeted számára!

Mikor van itt a nassolás ideje?

Vércukorszintünk jelzi agyunk számára, hogy mikor kell enni. Konkrétan az étkezés után a vércukorszint megemelkedik, majd csökken. Ahogy a szint csökkenésnek indul, beüt a fáradtság, amelynek megelőzésére segítségül hívhatod a falatozást! Az főétkezések közötti tápanyagbevitel segíthet megakadályozni, hogy ez a szint túl alacsonyra csökkenjen.

Vagyis ha megfelelően egyenletes a vércukorszintünk, a nap folyamán megelőzhetjük a későbbi energia-összeomlást. De akár azt is, hogy annyira éhesek legyünk a következő főétkezéskor, hogy mindent megegyünk ami a szemünk elé kerül.

Sikerült meggyőznöm a nassolás fontosságáról?

Ha szeretnél egészséges nasi recepteket, akkor itt találsz jó néhány mennyei, szupergyors és egyszerűen elkészíthető egészséges receptet! Egészségedre!

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!