Az vagy, amit megeszel!

Étkezés, Lélek, Test

A nyugati társadalmunk nem támogatja az egészséges életmód normáit. 

 

Mire gondolok?

 

  • Arra tanítanak bennünket, hogy értékeljük az „elfoglaltságot”, mintha becsületjel lenne, ha kiégünk. 
  • Arra sem ösztönöznek minket, hogy megfelelő szabadságot szánjunk arra, hogy megfelelően pihentessük testünket és elménket.
  • Ígéretet kapunk, hogy tabletták formájában találunk megoldást testsúlyunk kezelésére, de ezek ritkán működnek. És ha mégis, akkor nem fenntarthatóak, és számos mellékhatással járnak.
  • Amikor belépünk egy boltba, több száz termék áraszt el bennünket – a cukorral teli gabonaféléktől a méreganyagokkal teli tisztítószerekig – mindazokkal, amelyeket nem szabad a testünkbe vagy annak közelébe engednünk.
  • A hamburger és a krumpli olcsóbb, és látszólag könnyebben beszerezhető, de senki nem mondja el, hogy sokkal egyszerűbb megtanulni, hogyan készítsünk egészségesebb, növényi alapú ételeket, mint azt az emberek gondolják.

 

Ez csak néhány példa arra, hogy társadalmunk alulmarad az egészség megbecsülésében – de biztos vagyok benne, hogy sok más hasonló dolog eszedbe jut Neked is.

Ha az vagy, amit megeszel, akkor az lehetsz, amit választasz.

Az egyik célom a munkám során, hogy segítsek megérteni azt az alapvető igazságot, hogy amint úgy döntesz, hogy a tányérodra teszel valamit az közvetlenül befolyásolja fizikai egészségedet, energiáidat és hangulatodat.

Amikor olyan élelmiszereket viszel be a szervezetedbe, amelyek nem táplálják és nem szolgálják a biológiai szükségleteidet, akkor negatív irányba beleavatkozol az egészségcéljaid elérésébe.  

Idegen fogalomnak tűnhet, de rengeteg bizonyíték van arra, hogy a tányérra tett étel megváltoztatása szó szerint megváltoztathatja az életed. 

Szóval megéri kialakítani egy kiegyensúlyozott étrendet  és azt hosszútávon fenntartani, amely boldoggá és egészségessé teszi az életed!

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.