10 szuper tipp a lassításhoz

Lélek, BLOG

Év elején sokan sokféle fogadalmat szoktak tenni, ezek közé tartozik, hogy változtatnak az életmódjukon. Ha TE is szeretnél változtatni, akkor érdemes megfontolni, hogy mivel is kezdd. Íme 10 tipp a lassításhoz, némi segédlet, gyakorlatok, amelyeket érdemes beiktatni a mindennapjainkba. Miért?

Soha nem volt még ilyen egyszerű kapcsolatba lépni valakivel a világ másik felén, mégis gyakran úgy érezzük, hogy  elszakadtunk azoktól, akik igazán közel állnak hozzánk. Egyre több és több eszköz áll rendelkezésünkre, amelyek megkönnyítik és meggyorsítják a dolgunkat, ám a feladatok egyre csak szaporodnak. Az élet rövid, és az idő repül – különösen napjaink rohanó világában. A következő gyakorlatok célja, hogy segítsenek egy kicsit visszavenni. Élvezni kell az életet, és csak az igazán fontos dolgokra összpontosítani: íme 10 tipp a lassításhoz!

 

  1. SZÁNJ IDŐT ARRA, HOGY RANGSOROLD NAPI TEENDŐID FONTOSSÁGÁT! Ha nem akarsz minden feladatot egyszerre elvégezni, és csak az igazán fontos dolgokra koncentrálsz, elkerülheted a stresszt. Ez nemcsak szuper tipp a lassításhoz, de a produktivitáshoz is.
  2. INTERNETEZZ FELEANNYIT! A modern technológia mára életünk szerves és elengedhetetlen részévé vált. A közösségi oldalak, az e-mailek és a netes böngészés információáradata azonban csökkenti a koncentrációkészséget. Internetezz csupán feleannyit, mint eddig, és a fennmaradó időben hódolj a hobbidnak, mozogj és meditálj!
  3. GYÖNYÖRKÖDJ A TERMÉSZETBEN! Állj meg néha 5-10 percre, menj ki a szabadba és szívj egy kis friss levegőt! Szakadj el a város zajától, és gyönyörködj egy kicsit a meseszép természet szépségében!
  4. EGYÉL LASSABBAN! Manapság rengetegen esznek kapkodva. Akik ezt teszik, nem is tudják igazán kiélvezni az ételek ízét, zamatát. Ez az egyik legélvezetesebb tipp a lassításhoz: rágj tudatosan lassabban, add át magad a varázslatnak, melyet az étel íze, állaga, illata ad!
  5. TALÁLKOZZ A CSALÁDDAL, BARÁTOKKAL! Mindannyian vágyunk arra, hogy minőségi időt töltsünk el szeretteinkkel, de vajon milyen gyakran vesszük a fáradtságot, igazán odafigyeljünk rájuk? Tedd el a telefonod jó messzire, és keress valami nyugodt, csöndes, meghitt helyet! Merülj el a mélyebb beszélgetések világában!
  6. SZÜKSÉGED VAN ÉN-IDŐRE. Mikor töltöttél utoljára értékes időt magaddal? Legyen egy szabad estéd; olvass könyvet, nézz egy jó filmet, jógázz, meditálj vagy próbálj ki egy új receptet! Ez nemcsak tipp a lassításhoz, de a hosszú távú, egészséges mentálhigiénéhez is. 
  7. SZAKÍTS IDŐT MAGADNAK, MAGADRA! Sokan szeretjük előre megtervezni a napunkat, és betartani a szoros ütemtervet. Ha legközelebb tervezgetsz, szánj néhány percet magadra is! Ezzel elkerülöd az egész napos rohanást!
  8. A KERÜLŐÚT-SZABÁLY: ha legközelebb autóba ülsz, menj kerülőúton, tájakon át! A filmbe illő mezők, hegyek, a városra nyíló panoráma igen megnyugtató látvány.
  9. HUNYD LE A SZEMED NÉHÁNY PILLANATRA, MIKOR GÉP ELÉ ÜLSZ! Néhány másodpercnyi meditáció is meghatározhatja a napod további részét. Ürítsd ki az elméd és vegyél néhány mély levegőt, mielőtt hozzálátsz a feladatodhoz.
  10. SOHA NE FELEDD SZÁNDÉKAID, CÉLJAID! Minden reggel, ahogy felébredsz, szánj néhány percet arra, hogy végiggondold, mik a céljaid, mi felé törekedsz. Gondold végig, mi mindent tettél már meg ezért, és határozd el a következő lépést. Csupán öt perc az életedből, mielőtt kikelnél az ágyból, mégis rendkívül hasznos.

 

Inspirációra és támogatásra vágysz? Gyere az FB csoportomba!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.