Extra tippek az energiaszint növeléséhez

Lélek, BLOG

A téli fásult állapotunkban, még inkább igényeljük, kívánjuk, hogy legyen energiánk. Az energiaszint növelése többféle módszerrel is kivitelezhető, hoztam pár olyan ötletet, amelyet a mindennapokban könnyedén meg lehet valósítani, egy dolog kell hozzá: egy nagy adag elhatározás. A többi már menni fog, ha csinálod! 

1. EGY HÉTEN EGYSZER legyen egy napod, ami csak a pihenésről és a kikapcsolódásról szól – az energiaszint növelése itt kezdődik. Ha akarod, aludj egész nap, olvass, menj termálfürdőbe, masszázsra, főzz valami egyszerű, könnyű ételt. Minden a személyiségedtől függ. Az egyetlen szabály, hogy
pihenj és töltődj ezen a napon.

2. VADÁSSZ A MINŐSÉGI ÉTELRE! Mikor csak teheted, válaszd a minőségi élelmiszereket; organikus, háztáji, fenntartható, méltányos kereskedelemből származó termékeket. Ha ezeket választod, több energiát nyerhetsz, és a környezetedet is kíméled.

3. AZ ÉTKEZÉS LEGYEN SZERTARTÁS! Ülj le, gyújts meg néhány gyertyát, lélegezz. Két falat között tedd a villát a tányérra. Ha lassítasz és csodálatos élményként éled meg az étkezést, jobban működik majd az emésztésed és boldogabb is leszel. Elégedettséggel tölt el ez az érzés, a testsúlyod pedig magától egyensúlyba kerül.

4. REGGELI RITUÁLÉ. Ébredés után adj egy kis időt magadnak, lélegezz, meditálj, jógázz, táncolj, olvass híreket, reggelizz – meglásd, egyből jó hangulatban indul majd a nap! Semmi elvárás: csupán szánj időt arra, hogy olyan dolgokat csinálj, ami boldoggá tesz.
Kezdj el kísérletezni néhány hasonló tevékenységgel, és az energiaszint növelése érezhető lesz!

5. BESZÉLGESS MAGADRÓL! Fontos, hogy legyen, aki támogat, legyen az egy Egészség coach, egy terapeuta, vagy egyszerűen egy barát. Ütemezz be legalább kéthetente egy-egy alkalmat, mikor beszélhetsz magadról és érzelmeidről egy elfogulatlan személlyel, valakivel, aki odafigyel rád.

Ha pedig úgy érzed, hogy Neked jobban menne az energiaszint növelése, ha nem egyedül csinálnád, akkor gyere zárt Facebook csoportomba és érezd meg, hogy mit jelent a közösség támogató ereje!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Pin It on Pinterest

Share This