Már anyukád is megmondta…

A határidős munkádat két órán belül le kell adni. Vagy talán éppen vizsgaidőszak kellős közepe van. Vagy ott van az a fontos telefonhívás. És akkor hirtelen… bumm! Fél tizenegy körül lefejeled az asztalt. Nyitott szemmel alszol, bámulsz ki az ablakon…

Nos. Mit ettél reggelire?

Utálom azt mondani: „én megmondtam”; ezért anyukádhoz fordulok, aki számtalanszor elmondta: „A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése”. Ez az étkezés biztosítja a szervezet számára a szükséges makro- és mikrotápanyagok egyharmadát.

Szóval. Mit (t)ettél Te reggel ennek érdekében? Munkába menet bedobtál egy elviteles kávét? Ettél egy pohár joghurtot meg egy brióst az asztalánál? Vagy még ennyit sem?

Annyival, de annyival többet érdemelne a tested! Ahogyan Te is! 

Ha megfelelően reggelizel, a napod zökkenőmentesen fog telni. Nem lesz korgó-morgó gyomor, egekbe szökő vagy pincébe zuhanó vércukor, elkalandozás. Töretlenül haladhatsz a kitűzött céljaid felé.

Mit reggelizz?

A legjobb – és egyben legélvezetesebb – módja annak, hogy kiderítsd, milyen ételek lennének a legtökéletesebbek számodra nem más, mint a reggeli-kísérlet. Egyél egy héten át minden nap mást és mást reggelire! Egy füzetbe jegyezd fel, melyik nap mit ettél, hogy érezted magad közvetlenül evés után, aztán hogy két órával később mi volt a helyzet.

  • Első nap: rántotta vagy valamilyen tojásos étel
  • Második nap: egy jól összerakott, kiadós turmix
  • Harmadik nap: zabpehely
  • Negyedik nap: gabonapehely
  • Ötödik nap: kávé és péksütemény
  • Hatodik nap: friss gyümölcs
  • Hetedik nap: friss zöldség 

Ha a hét végére értél, bátran folytasd a kísérletet egy újabb héten át, más-más alternatívákkal. Melyik adott elegendő energiát? Melyik nem? A kísérlet végén már tudni fogod, mit is reggelizz! 

Ha szeretnél még több tippet, tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban, akkor jelentkezz a privát facebook csoportomba.

[button link=”https://www.facebook.com/groups/906816519969991″ type=”big” color=”green” newwindow=”yes”] Jelentkezéshez kattints ide[/button]

Nem vagyok orvosi értelemben vett gyógyító és betegségeket sem diagnosztizálok. Viszont utat mutatok ahhoz, hogy olyan változásokat vigyél véghez, amelyek hosszú távon segítik az elégedett, boldog életedet.

[button link=”https://edinaturally.com/konzultacio/” type=”big” color=”green” newwindow=”yes”] LÉPJ VELEM KAPCSOLATBA![/button]

Kövess Instagramon és Facebookon is, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatban osztok meg veled érdekes és interaktív tartalmakat. De, ha ennél is többet szeretnél, akkor lépj be a privát Facebook csoportomba. Várlak szeretettel.

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!