Ha állandóan kimerült vagy és nem úgy teljesítesz, ahogy szeretnéd, akkor a pihenéssel valószínűleg még többet fogsz ártani magadnak. Miért?

Lélek, BLOG

Tudom megszoktad, hogy csúcsteljesítményt nyújtasz a munkádban és otthon is. El is várják Tőled, hisz mások is megszokták. De most hiába töltesz egyre kevesebb időt a családoddal és ülsz az irodádban, sőt! otthon is már csak a telefon mellett vagy a gép előtt találnak meg, mégsem jön az a csúcsteljesítmény. Hol marad már a teljesítményem?  – teszed fel a kérdést.  Nem tudsz több időt a munkádra fordítani, a pároddal hetek óta nem beszéltél a kötelező “hogy vagy” formulán túl, a gyerekekkel fogalmad sincs mi történik, csak mosolyogsz rájuk, de már az is erőt vesz el….majd ha ismét a csúcson leszek foglalkozom velük és ismét lesz családi élet – nyugtatod meg magad.

Azt gondolod, hogy ha kevesebb lenne a munkád, több időd lenne a feltöltődésre? Ha kipihentebb lennél,  gyorsabban menne a munka? Igen jól látod, ez egy ördögi kör.

De mit is jelent a feltöltődés számodra? Nem mész be az irodába, mini szabadságon vagy, így nem esel ki hosszú időre a munkából, ugyanakkor tudsz pihenni. Egy ilyen időszakban délelőtt és délután csak egyszer –egyszer nézed meg az emaileket, na jó lopva, titokban a telefonodon is, amikor úgy érzed senki nem fogja észrevenni mit csinálsz, hisz ott ülsz a gyerek mellett és játszol vele, nem fog feltűnni. Az este az más, hisz tévénézés közben lehet emailekre válaszolni, mert tudsz kétfelé figyelni. Miután ezt csináltad 3 napig, visszatérsz az irodába és rájössz, hogy lényegesen fáradtabb vagy, mint kellene szabadság után, ráadásul a munka is felgyűlt, mert a szabi alatt csak a legfontosabbakat tudtad elintézni. Ez a szabadság nem vezetett sehova, legközelebb inkább majd akkor mész, ha a munka engedi.

Csak a kudarcot látod az életedben, nem megy a munka, nem jó a családdal és pont semmi időd nincs magadra. Nem érted mikor és miért romlott el minden, hisz mindent egyedül értél el, jöttek a sikerek egymás után és a családi idill sem csak a fotók kedvéért volt. Most azonban minden csak emlék és egy roncs lett az életed.

Másképp kell hozzáállnod a regenerálódáshoz ha azt szeretnéd, hogy a teljesítményed javuljon. Az elemeid feltöltése ugyanúgy tervezést igényel, mint a munkád, egyébként a “klasszikus” pihenéssel csak azt fogod elérni, hogy frusztrált leszel, hisz a munkád sem haladt és fáradt is vagy.

Az agyad nemcsak napközben lát el fontos feladatot, hanem éjszaka alvás közben is, sőt bizonyos funkciókat csak akkor tud ellátni, ha alszol. Rengetegszer lehet hallani, hogy aludni kell, meg egészséges és jó. Ez mind igaz is, de egy nagy nyomás allatt álló személy szempontjából azért fontos ez a “luxus”, mert alvás közben keletkezik az a fehérje, amely az egyik segítőd lehet, ha hagyod neki. Ez hozza helyre a szervezetedben azokat a “sérüléseket” amelyeket a nap folyamán szereztél, így többek között kezeli azt a stresszt, amelyet felhalmoztál. És mennyivel egyszerűbb alvás közben kezelni a stresszt, mint a nap folyamán egyéb eszközökkel, ugye?

Ha kialudtad magad energiát fog adni egy-egy finom reggeli – ebéd –vacsora, az a fajta, amelyik után nem érzed, hogy kajakómád van, hanem az, amikor megeszed és úgy érzed megállíthatatlan vagy az erőtől, amit kaptál. És mivel megteheted, hisz mini szabin vagy elfogyaszthatod mindezt a természetben.

Ez a két –három lépés már megtöbbszörözi az energiádat akár egy hosszú hétvége alatt is. Gondolj bele, olyan dolgot csinálsz, ami felett kontrollod van, hasonlóan a munkádhoz. Ne azt tedd, amiről úgy gondolod, hogy Neked “muszáj” vagy úgy gondolod, hogy az értékes pihenés, hanem lépj abba az irányba, ami hatékony és közelebb visz a teljes feltöltésedhez, ezáltal a csúcsteljesítményedhez.

Ha mindezt sikerül megvalósítanod, és rendszeresen, akkor gyorsabban megy a munka, elégedett leszel magaddal, büszke magadra és a saját csúcsteljesítményed  nem csak egy emlék lesz, hanem a mindennapi jó érzés része.

Ülj le, hunyd be a szemed és képzeld el milyen érzés lesz ismét sikeresnek lenni? Szinte beleborzongtál a büszkeségbe? Kezdd el ma! A mai napnál egyik sem lesz tökéletesebb a kezdéshez.

Ha úgy érzed Neked is jól jönne a segítség írj rám bátran, vagy keress a www.edinaturally.com oldalamon. 

Ha szeretnél még több tippet, tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban, akkor jelentkezz a privát facebook csoportomba.

Jelentkezéshez kattints ide

Nem vagyok orvosi értelemben vett gyógyító és betegségeket sem diagnosztizálok. Viszont utat mutatok ahhoz, hogy olyan változásokat vigyél véghez, amelyek hosszú távon segítik az elégedett, boldog életedet.

LÉPJ VELEM KAPCSOLATBA!

Kövess Instagramon és Facebookon is, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatban osztok meg veled érdekes és interaktív tartalmakat. Várlak szeretettel!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.