Azonnal állj le a saláta evéssel, ha nem akarsz elhízni!

ápr 14, 2021 | Friss

Sokan úgy gondoljuk, hogy a jóllétünket akkor lehet megőrízni, ha egészségesen táplálkozunk vagyis salátán élünk. Elkezdjük napi rendszereséggel a salátázást, és először azt vesszük észre, hogy kezd unalmassá válni majd némi variációt viszünk a dologba, amikor is jön a várva várt hétvégi szülinap és mindent megeszünk ami a szemünk elé kerül, de még azt is ami az asztalszomszédunk tányérján van.

 Hétfőn reggel bűnbánattal valamint az unalmas salátánkkal kezdjük a hetet és a rossz érzés, hogy bűnöztünk napokig velünk van, mint ahogy az is, hogy hiába esszük a salátát nem érezzük magunkat egészségesnek, sőt mintha már az emésztésünkkel is gond lenne, mert állandóan fel vagyunk puffadva. Arról nem is beszélve, hogy a másik ok, amiért a salátát esszük az az, hogy szeretnénk leadni azt a 3-4 kilót, ami karácsony óta úgy megnehezíti a mindennapokat, amikor a tükörbe kell nézni. De nem akar mégsem eltűnni, pedig mindent megteszünk, hisz nyulakat megszégyenítő mennyiségű zöldséget eszünk. Kivéve akkor, ha szülinap, névnap van, vagy hétvége, vagy a szomszéd épp a kedvencünket főzte, mert ilyenkor persze kivételt teszünk.

Mi a baj a folyamatos saláta evéssel?

Az, hogy ha salátát salátával eszünk nem elégíti ki a tápanyag szükségletünket (sem) tehát sem testileg de lelkileg sem fogjuk elérni az áhított célt. A folyamatos hol túl kevés hol túl sok étkezés elgyengíti az emésztésünket gyakran vezet puffadáshoz, teltségérzethez és az ezekkel együtt járó rosszkedvhez, így könnyen akár a depresszió előszobájában is találhatjuk magunkat.

Mi az, amit valóban szeretsz enni? Mi az, a cél, amit szeretnél elérni, amiért a salátát eszed? Ismered a tested jelzéseit, mi az ami jót teszed Neked ha megeszed? Sokszor kényszerítünk magunkra ilyen – olyan diétát, mert olvastuk, ajánlották és azt gondoljuk, hogy az majd segít nekünk és egészségesek leszünk Egy alapvető dolgot azonban elfelejtünk, ami az egyik embernek gyógyszer, arról könnyen kiderülhet, hogy nekünk méreg. Olyan károkat okozhatunk a szervezetünkben, amelyek hosszútávon emésztési problémákat jelenthetnek és ott állunk, hogy rosszul is vagyok, jót sem ettem egy ideje, pedig mindent megtettem a jóllétemért. Ezt akkor tudjuk megváltoztatni, ha alaposan megismerjük testünk, lelkünk jelzéseit és tudjuk, hogyan tudjuk egyensúlyban tartani a saját mikrobiomunkat.

Itt nagyon fontos megjegyeznem, hogy minden ember másként reagál a tápanyagokra. Ami az egyik embernek energiát ad, az a másikat lehetséges, hogy lebetegíti. Ha nem azt eszed, nem olyan formában és nem olyan rendszerben ahogyan azt kifejezetten a TE saját tested kívánja, hanem egy random, netről összehalászott étrendet követsz, az olyan, mintha véletlenszerűen bekapkodnád a mamád gyógyszereit.

Én abban tudok  segíteni Neked,hogy megtaláljuk mi az, ami jó a bélflórádnak és ezáltal Neked.  A bélflóra változhat, az életkor, az életmód, a szedett gyógyszerek, illetve meglévő betegségek mind befolyásolják. A táplálkozás is fontos tényező, mivel a szervezet számára szükséges táplálék összetétele és mennyisége támogatja az előnyös mikrobákat és gátolja az ártalmasokat, és ezáltal csökkenti a diszkomfort érzetet és növeli az életminőséget. Együtt megtaláljuk azt az  étrendet, ami valóban jó Neked: a zsíros ételek a jobbak, vagy több rostot kell fogyasztanod, esetleg növelned kell a fehérjebeviteledet és akkor leszel egészségesebb és még fogyni is tudsz, ha szeretnél.

Ha mindezt megtapasztaljuk és megtanuljuk magunkkal kapcsolatban, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem a saláta lesz a jó megoldás az életünkben és ezzel párhuzamosan végre eszünk egy jót, élvezzük ismét az ízeket, több energiánk és jobb kedvünk lesz.

 Te tudod mi a jó Neked? Vagy maradsz inkább a salátánál? Vagy segítségre van szükséged Tőlem, mert szeretnél végre egy jót enni és egészséges lenni. Keresss bátran és segítek!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Pin It on Pinterest

Share This