Ha a Földön létező

Test, BLOG

Ha Te egy elfoglalt vállalkozó vagy, akinek folyamatosan teljesítenie kell, és életed különböző területein a topon kell lenni, akkor elég nehezen éled meg, ha még azokkal a dolgokkal is foglalkoznod kell, amelyek a túlsúlyodból adódnak.

A túlsúlyod olyan, mintha kettős rabságban tartana téged. Egyrészt nincs miatta energiád, érzed, hogy sokkal kevesebb benned a szufla, mióta elengedted magad, másrészt mégsem tudsz lemondani az evés öröméről, hiszen ez az ami kikapcsol téged. Tulajdonképpen az evés a szenvedélyed, ezzel jutalmazod magadat.

Mégis ki szeretné megfosztani magát a jutalomtól? Nagyon erősen ragaszkodsz a finom falatokhoz, de aztán folyamatosan megszenveded, hogy a túlsúlyod miatt nem tudsz hatékonyan teljesíteni.

Valószínűleg jól érzed, és át is látod azt, amiről beszélek. Ettől szenvedsz napi szinten. És abban is biztos vagyok, hogy próbáltál már kilépni ebből az ördögi körből, de valahogy mégsem sikerült tartós változást elérned.

Milyen opciók állnak rendelkezésedre, ha segítséget akarsz igénybe venni?

  • Hát először is, ott vannak a divatos, felkapott csodadiéták. Naponta megjelenik valamilyen új, világmegváltó étrend, ami azt ígéri, hogy megváltod vele a világot. Ha belefogsz, lehetséges, hogy el is érsz vele valamilyen kérészéletű eredményt, de ahogy eltelik egy kis idő, egy pillanat alatt a dupláját hízod vissza.
  • A másik, hogy a napi túlfeszített tempóban az evés az,  ami igazán feltölt és kikapcsol, így alig várod, hogy egyél valami finomat, mert megérdemled.. Ha viszont fogyókúrázni kell, az  számodra még  egy kötelezően megoldandó teendőnek fog tűnni, hisz elő kell rá készülni, és ráadásul az evés élvezetétől is megfoszt, kvázi nem hangzik túl csábítóan.

Ugyanakkor tudod, hogy az energiádat akkor fogod visszakapni, ha leadod a felesleges kilókat. “Én már rengeteg pénzt költöttem arra, hogy kipróbáljam a legújabb/legjobb/legdivatosabb fogyókúrákat, neves szakértők állították össze, hogy mit lehet ennem, innom mégsem tudok lefogyni. Egyszer leadtam 8 kilót, de ahogy visszatértem a “normális” étkezésemre, vissza is jött 12 kiló”

Az ügyfeleim ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, történetekkel  keresnek meg és abban kérik a segítségemet, hogyan tudnának úgy lefogyni, hogy ne éhezzenek,  ne kelljen olyan dolgokat enniük, amit nem szeretnek és mindez a mindennapokba is könnyen beilleszthető legyen.

Van olyan ügyfelem, aki bevallotta, hogy nem szeret tükörbe nézni, mert nem az néz vissza, akit szeretni tud, akivel jól érzi magát. Nem tud már olyan dolgokat csinálni, amelyeket szeret, mert nehezen megy a mozgás és néha fáj még az is, ha le kell hajolnia, fel kell menni a lépcsőn. Hol fáj? Hát valójában nem is tudja, mert ez inkább egy sunyi érzés, néha már inkább a szíve tájékán. De hogy fájhat a plusz  kiló a szívében? Talán el kellene menni egy újabb orvoshoz, mert valami nagy gond van Vele, hisz nem tud lefogyni, pedig azt mindenki le tud, aki akar, szeretne, kivéve Őt, vagyis nagy a gond.

A probléma másik része, hogy elveszítette az energiáját is. Megy és pörgeti  a vállalkozását, de közben úgy érzi, nem biztos, hogy holnap is megbírkózik a rá nehezedő feladattal. És szétfeszíti az érzés, hogy mi lesz, ha miatta nem úgy megy majd a vállalkozása és mindez azért, mert nem tud lefogyni és nem képes visszaszerezni azt a teljesítményt, amit elvár magától.

Gondold csak végig mennyi mindent kipróbáltál az étkezéseid során, mennyit éheztél és kívántál emiatt ételeket, arról nem is beszélve, hogy havi szinten több tízezer forintot költöttél étrendkiegészítőkre, különböző tablettákra és ennyi ráfordítás után is ugyanott tartasz, sőt talán még rosszabb is a helyzet, mert minden leadott 2 kiló után inkább 3 kiló jött vissza. És közben a környezetedtől azt hallod, hogy mindenki le tud fogyni, csak akarat kérdése. De ez nem igaz, hisz Tőled jobban senki sem akarja…

Nem az okozza a fájdalmat, amit nem tudsz, hanem az, amiről azt gondolod, hogy Te már tudod. Honnan tudod? Mert megmondták, felírták, elmagyarázták és Te megcsináltad, úgy ahogy elő volt írva. Tudod, mert kipróbáltad és nem vált be. És nagyon sok minden nem vált be, hisz folyamatosan próbálkozol.

Tudom, hogy  xy féle módszer nagyon sok van és azt is elhiszem, hogy becsülettel végigcsináltad…és borzalmas érzés, hogy nem sikerült Ha már régóta az a célod, hogy lefogyj és úgy érzed  már tényleg mindent kipróbáltál,  de mégsem sikerül, nézzük meg mi az az új ismeret, módszer  ami a segítségedre lehet!

A távoli múltban már hallottad, hogy bélrendszer, ma meg egyre többen emlegetik a divatos kifejezést, hogy mikrobiom. Hippokratész már időszámításunk előtt írt a bélrendszer jelentőségéről, a betegségek kialakulásában. Arra azonban egészen a 21. századig kellett várnunk, hogy a tudomány a baktériumok betegségeket okozó hatásán túl meg- és felismerje a jótékony baktériumok szerepét egészségünk megőrzésében és ezáltal rálátásunk legyen akár arra is, hogy miért nem tudunk lefogyni.

De mielőtt el akarod tüntetni a rossz baktériumokat, hogy ezáltal lefogyj, kérlek ne tedd, mivel a rajtunk és bennünk élő baktériumok össztömege 1 -2,5 kg között van, tehát nem ez a megoldás. Jogosan merül fel benned, hogy miért irkálok itt erről a kb 2 kilóról. Nos a titok nem a súlyukban, hanem a számukban van – vagyis egy átlagos ember kb. 20.000 emberi génnel rendelkezik, de a  mikrobiális gének száma 2 és 20 millió között van. Tehát leszögezhetjük, hogy genetikailag 99 % -ban mikrobákból állunk. Azt hiszem most már nem kell bizonygatnom, hogy mennyire fontos a velük való törődés, annak ismerete, hogy Téged milyen mikróbák alkotnak és azok hogyan végzik a dolgukat. Ha nem jól működnek, vagy nem azok vannak túlsúlyban akik kellenek Neked, akkor nagy galibát tudnak okozni: autoimmun betegség, diabétesz, reuma tud kialakulni, bél – és emésztőrendszeri, kardiovaszkuláris betegséged lehet, és a számodra jelenleg legfontosabb tünet az elhízás kialakulásáért is felelősek.

Tehát mielőtt bármilyen fogyókúrába, diétába belevágnál jó lenne ha megismernéd, felmérnéd, hogy Téged milyen mikrobióták alkotnak jelenleg. Ezt nemcsak a genetikai tényezőid befolyásolják, hanem az is, hogy szedtél-e mikor és mennyi antibiotikumot, gyógyszert, stresszelsz-e, mennyit mozogsz. Ezek ismerete segít abban, hogy egészséges legyél elérd a vágyott alakot.

Az egészségesen működő, kiegyensúlyozott mikrobiom miatt a testsúly az ideálishoz tér vissza, vagyis azáltal hogy szabályozza, kiegyensúlyozza az emésztést a túlsúlyos ember le tud fogyni.

Tekintettel arra, hogy olyan vezetőkkel  foglalkozom, akik elfoglaltak, nagy nyomás alatt állnak, ugyanakkor fontos nekik az is, hogy ne legyen túlsúlyuk, ezáltal dinamikusabbak legyenek valamint elégedettek önmagukkal nagyon sokat foglalkozom a mikrobiom energiarendszerének helyreállításával. Ha úgy érzed, hogy Te is szeretnél rálátást és ezáltal egy jobb közérzetet, keress üzenetben itt, vagy a www.edinaturally.com weboldalon.

Ha szeretnél még több tippet, tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban, akkor jelentkezz a privát facebook csoportomba.

Jelentkezéshez kattints ide

Nem vagyok orvosi értelemben vett gyógyító és betegségeket sem diagnosztizálok. Viszont utat mutatok ahhoz, hogy olyan változásokat vigyél véghez, amelyek hosszú távon segítik az elégedett, boldog életedet.

LÉPJ VELEM KAPCSOLATBA!

Kövess Instagramon és Facebookon is, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatban osztok meg veled érdekes és interaktív tartalmakat. De, ha ennél is többet szeretnél, akkor lépj be a privát Facebook csoportomba. Várlak szeretettel.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Pin It on Pinterest

Share This