A rutin 3 előnye rutintalanoknak!

Túl sok mindent csinálnál túl kevés idő alatt? Nem vagy egyedül! Életünk és időbeosztásunk tele van tennivalókkal és határidős feladatokkal. A pályán maradás kulcsa a megfelelő rutin kialakítása.

A megfelelő rutin kezdődhet reggelente egy pohár narancslével is.

Mi az a rutin?

A „szokásnak” is nevezett kifejezés kialakítása fontos szerepet játszik abban, hogy jól menjenek a dolgaink. A megszokott folyamatok – akár már gyermekkortól kezdve is – életünk során végigkísérnek bennünket, csak a feladatok természete és milyensége változik az idő előrehaladtával. Bár sokan unalmasnak vagy merevnek érzik, ha megszokott sorrendben végzik a feladataikat, mégis rengeteg előnnyel jár egy olyan napi menet létrehozása, amely Rád lett szabva.

Milyen előnyökkel jár egy jól bevált rutin alkalmazása az életünkben?

  • Hatékonyabbá tesz bennünket! Ez döntő fontosságú egy elfoglalt, szoros időbeosztású ember számára. Ha gondosan megtervezzük a betartandó feladatok listáját, szükségtelenné válik minden reggel megtervezni azokat a tevékenységeket, amelyeket egyébként nap mint nap megcsinálunk. Vagyis energiát spórolhatunk.
  • Kereteket biztosít számunkra! A magunkra szabott struktúra olyan keretet teremt, amelyen belül egyszerűbben élhetjük az életünket, és végezhetjük mindennapi tevékenységeinket. Ezért megtakaríthatjuk azt az időt, amit egyébként tervezésre, döntéshozatalra és előkészítésre fordítanánk.
  • Segít egészségesebb szokásokat kialakítani, miközben megtöri a rosszakat. A jó szokások kialakulásának kulcsa az ismétlés. A kialakított rutinunk követése lehetővé teszi számunkra, hogy a céljainkat, törekvéseinket támogató hagyományaink rendszeresek legyenek és mivel mi alakítjuk ki őket könnyedén fog menni az ismétlés is. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a rossz szokásokat szép lassan jobbakra cseréljük.

Te milyen új napi menetet alakítanál ki szívesen? Milyen szokásokat szeretnél bevezetni az életedbe?

A szépségápolás is a napi rutin része lehet.

Ha ez esetleg a főzéssel, az egészséges táplálkozással kapcsolatos, akkor van egy jó hírem, május 8-tól egy 5 napos kihívást indítok, amely keretében a segítségedre lehetek. Ehhez nincs más dolgod, mint regisztrálni!

 

 

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!