A fogyókúra a tervezéssel indul, nem pedig a NEM evéssel!

Sokszor hallottuk már, hogy ha fogyókúrázunk, akkor mennyire fontos a tervezés, vagyis a napi étkezés meghatározása és a táplálék-összetétel kontrollálása, enélkül ugyanis nehéz sikereket elérni.

 

Aki valaha is szeretett volna fogyni az bizonyára elővette a legokosabb barátját a „guglit” és rákeresett mi is ilyenkor a teendő, mi a legnépszerűbb fogyókúrás módszer. Ha kitartóan olvasgatunk a témáról, akkor össze is áll a kép: mozogj nagyon sokat, egyél nagyon keveset, vagy ne is egyél és már el is érted a hőn áhított súlyodat.

 

Ilyenkor több lehetőségünk is van:

 

  • megfogadjuk a tanácsot és belevágunk,

Következmény: 1 hónap elteltével, amikor már olyan éhesek vagyunk, hogy bármelyik kifőzde komplett menüsorát meg tudnánk enni a legközelebbi vacsoránkra és a mérleg ehhez képest alig változott feladjuk.NEKÜNK EZ NEM MEGY.

  • megfogadjuk a tanácsot és nem vágunk bele

Következmény: semmi sem fog változni, mert már az elején tudjuk, hogy NEKÜNK EZ NEM MEGY.

 

A kudarcélmény hatására mind a két esetben elgondolkozunk, hogyan csinálta a szomszéd, aki tényleg lefogyott, vagy a kollégánk, aki mindig energikus és még le is adott pár kilót. Aztán megérik a következő gondolatunk, hogy nem mi vagyunk a „hibásak”, nem mi vagyunk rosszul összerakva, hisz ha igaza van a „guglinak”, akkor miért nem nádszál vékony, szuper bombázók járkálnak az utcákon hisz a fogyás képlete olyan pofonegyszerű.

Fogyni sport nélkül az Ideal body segítségével (is)!

Nézzük, mit érdemes tennünk ilyen esetben!

 

A megoldás kulcsa a tervezésben rejlik, vagyis a napi étkezésünk megreformálása és annak tudatos előkészítése. Azt talán már hallottad, hogy a fogyás 70-80%-ban az étkezésen, 20-30% -ban pedig a mozgáson múlik, vagyis sokkal többet nyom a latba, hogy mit és mennyit eszel, mint az, hogy voltál- e konditeremben.

 

Hogyan fogj hozzá a fogyókúrád tervezésének?

 

Az első dolog, amit érdemes figyelembe venni, hogy azok a plusz kilók nem egyik napról a másikra jöttek föl, ezért máról holnapra nem fogunk tudni lefogyni, és ne is akarjunk.

 

Azon is érdemes gondolkodni, hogy mennyit szeretnénk fogyni és ezt milyen időtartamban. Ennek függvénye az, hogy mennyire lesz szigorú a diétánk.

 

A kezdetekkor mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy jelen pillanatban hogyan táplálkozunk. Nagyon sokszor előfordul, hogy valaki eszik a munkahelyén, eszik otthon, eszik útközben, és észre sem veszi, hogy nap során mennyi felesleges kalóriát fogyasztott. Elég  gyakori az is, hogy valaki nem evett elég reggelit, és már tíz órakor nagyon éhes, amire nem készült, ilyenkor pedig az a legegyszerűbb, ha bekap egy csokit vagy elmegy a legközelebbi pékségbe és vesz egy péksüteményt.

 

Nemcsak a kalóriákat kell számba venni, hanem azt is mennyi folyadékot fogyasztunk. Sok fogyókúrázó azzal rontja el a folyamatot, hogy nem elegendő mennyiségű folyadékot fogyaszt. A folyadék alatt a vizet, a gyógyteát vagy a hígított gyümölcslevet kell érteni.

 

Nos, ha ezeket nagyvonalakban megtervezted, akkor jöhet a részletes tervszerű, napi bontású étkezési terv. Borzalmasan hangzik? Első hallásra, ha soha nem terveztél, akkor tutira, de szeretnélek megnyugtatni, hogy 3-4 hét alatt bárki belejön, aki rászánja az időt.

 

Gondolnunk kell arra, mit eszünk majd reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára a nap folyamán. Ha nincs pontos tervünk, sokkal nagyobb az esélyünk arra, hogy elcsábuljunk. A tervezésnél figyelembe kell venni, hogy hol leszünk és mit csinálunk. Ha egész nap egy konferencián ülünk, érdemes készülni és magunkkal vinni például egy fehérjeturmixot, ami tartalmaz minden fontos tápanyagot, amire a szervezetünknek szüksége lehet.

 

Az semmiképpen sem lehet megoldás, ha úgy akarunk fogyni, hogy kihagyunk egy-egy étkezést, mert ez nem szolgálja a fogyókúránkat és egészségtelen is. A szervezetünk ugyanis úgy van összerakva, hogy ha nem kap élelmet, akkor azt érzékeli, hogy raktároznia kell. Ez azt jelenti, hogy hiába ugrik le pár deka, ennél több fog visszajönni, ahogy elkezdünk ismét enni.

 

Ennek a tervezésében nyújthatnak nagy segítséget az IdealBody Diétás Fehérjeturmixai abban az esetben, ha betervezzük, hogy melyik étkezést szeretnénk velük kiváltani. Ezek a turmixok ugyanis egy komplett étkezést váltanak ki, vagyis minden szükséges tápanyagot és vitamint tartalmaznak: fehérjét, szénhidrátot, rostot, zsírsavat, ásványi anyagokat és 23 féle vitamint. Vagyis, amikor turmixot fogyasztasz nem kell mást enned.

 

Ha a Te fejedben sem fér össze a diéta szó a szénhidrát, illetve a cukor kifejezésekkel, akkor most elárulom neked, hogy ezek nélkülözhetetlen dolgok a sikeres fogyás érdekében! A testednek szüksége van energiára, amiből működni tud egész nap, ezt pedig a fent említett tápanyagokból nyeri. Arra kell csak ügyelned, hogy ne vidd túlzásba és megfelelő mennyiséget fogyassz belőlük!

Ha az IdealBody turmixokat választod, ezt számolgatnod sem kell!

Te melyik főétkezésedet vagy uzsonnádat fogod kiváltani vele?

 

 

 

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!