A rutin 3 előnye rutintalanoknak!

BLOG, Lélek, Test

Túl sok mindent csinálnál túl kevés idő alatt? Nem vagy egyedül! Életünk és időbeosztásunk tele van tennivalókkal és határidős feladatokkal. A pályán maradás kulcsa a megfelelő rutin kialakítása.

A megfelelő rutin kezdődhet reggelente egy pohár narancslével is.

Mi az a rutin?

A “szokásnak” is nevezett kifejezés kialakítása fontos szerepet játszik abban, hogy jól menjenek a dolgaink. A megszokott folyamatok – akár már gyermekkortól kezdve is – életünk során végigkísérnek bennünket, csak a feladatok természete és milyensége változik az idő előrehaladtával. Bár sokan unalmasnak vagy merevnek érzik, ha megszokott sorrendben végzik a feladataikat, mégis rengeteg előnnyel jár egy olyan napi menet létrehozása, amely Rád lett szabva.

Milyen előnyökkel jár egy jól bevált rutin alkalmazása az életünkben?

  • Hatékonyabbá tesz bennünket! Ez döntő fontosságú egy elfoglalt, szoros időbeosztású ember számára. Ha gondosan megtervezzük a betartandó feladatok listáját, szükségtelenné válik minden reggel megtervezni azokat a tevékenységeket, amelyeket egyébként nap mint nap megcsinálunk. Vagyis energiát spórolhatunk.
  • Kereteket biztosít számunkra! A magunkra szabott struktúra olyan keretet teremt, amelyen belül egyszerűbben élhetjük az életünket, és végezhetjük mindennapi tevékenységeinket. Ezért megtakaríthatjuk azt az időt, amit egyébként tervezésre, döntéshozatalra és előkészítésre fordítanánk.
  • Segít egészségesebb szokásokat kialakítani, miközben megtöri a rosszakat. A jó szokások kialakulásának kulcsa az ismétlés. A kialakított rutinunk követése lehetővé teszi számunkra, hogy a céljainkat, törekvéseinket támogató hagyományaink rendszeresek legyenek és mivel mi alakítjuk ki őket könnyedén fog menni az ismétlés is. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a rossz szokásokat szép lassan jobbakra cseréljük.

Te milyen új napi menetet alakítanál ki szívesen? Milyen szokásokat szeretnél bevezetni az életedbe?

A szépségápolás is a napi rutin része lehet.

Ha ez esetleg a főzéssel, az egészséges táplálkozással kapcsolatos, akkor van egy jó hírem, május 8-tól egy 5 napos kihívást indítok, amely keretében a segítségedre lehetek. Ehhez nincs más dolgod, mint regisztrálni!

 

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).