Rendszerezés a hűtőben – 5 tipp, hogy hatékonyan csináld

Étkezés, BLOG

Az ételek előkészítése és produktív rendszerezése egy fantasztikus dolog! Miért? Mert hidd el, ha egyszer belejöttél, el fogsz tűnődni azon, hogyan tudtál eddig élni nélküle! Számomra az ételek előkészítésének egyik döntő lépése a rendszerezés. Mit is jelent ez pontosan? Olvasd el a blogbejegyzésemet, és ismerd meg a folyamatot!

Mit is jelent ez esetben a rendszerezés?

A teljes vásárlási folyamat átgondolását és megtervezését, amelyet azzal a mozdulattal kezdek, hogy mielőtt elmegyek vásárolni, elmosogatom az összes tárolóedényemet, amelyek így készen állnak a használatra. Az élelmiszerek tárolására annyi lehetőség van, hogy szinte már nyomasztó tud lenni. Szóval, íme néhány tipp, amelyek segíthetnek az elindulásban!

A rendszerezés a hűtőben rendezett polcokból áll.

  1. Használj üvegedényeket vagy konténereket az ételek tárolására! Számos tanulmány tárt fel potenciális egészségkárosító hatásokat, ha az élelmiszereket műanyagban tároljuk vagy melegítjük. Nekem egyébként az a meggyőződésem, hogy az ételek íze is más, ha üvegedényben tároljuk őket.
  2. Ne félj az üvegtárolóktól! Az üvegtárolók is tarhatnak örökké, ráadásul könnyen tisztíthatóak. Keresd őket különböző méretben, más – más tetővel, hogy megtudd, melyek a leginkább hozzád, a hűtődhöz és a kamraszekrényedhez illő változat közöttük.
  3. Ügyelj arra, hogy elegendő konténerbe fektess be, vagyis annyi legyen készleten, hogy azok az egész hetet kibírják! Ha több edényed van az segít csökkenteni a frusztrációt az előkészítés során. Eleinte próbálj ugyanolyan márkájú tárolókat vásárolni, hogy csökkentsd a rendetlenséget és az esetleges káoszt. Azután kísérletezd ki a méretet, bizonyos fő számára: hány ételhordó kell egy étkezésre és az mekkora mennyiségű étellel ér fel.
  4. Kísérletezd ki a méretet! Ha konténerekről van szó, a méret igenis számít! Keress 15 – 22 cm hosszú, 15 – 22 cm széles és 5 – 8 cm mély tárolókat! Szükség lehet kisebb edényekre is a szószokhoz, maradékokhoz és a köretekhez.
  5. Válassz utazás-kompatibilis tárolókat! Arra is ügyelned kell, hogy legyenek a repertoárban olyan edények is, amelyek bírják a komoly megrázkódtatásokat is! Így, ha esetleg az ebédedet ezekben szállítod, akkor sem ömlik ki az út során!

A rendszerezés elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán átlássuk a hűtőnket.

Ha érdekel még több praktikus tanács rendszerezés, egészség és lelki egyensúly témában, akkor várlak Téged is a május 8-án kezdődő “Rend a fejben, rendszer a hűtőben!” című 5 napos kihívásomon. Regisztrálj még most!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.