Mi az a legfontosabb dolog, ami miatt a legtöbb fogyókúra sikertelen lesz? Elárulom… az étrend hiánya

BLOG, Lélek

Aki elkezd diétázni, fogyókúrázni, annak kulcsfontosságú, hogy legyen egy terve arra vonatkozóan, hogy mikor mit eszik. Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy akkor fogyunk, ha nem eszünk: ha így állunk neki a fogyókúrának, az már eleve halálra van ítélve. Ekkor ugyanis olyan fontos tápanyagokat és vitaminokat vonunk meg a szervezetünktől, amelyek negatívan befolyásolják a testünk működését, mindemellett pedig könnyebb „bűnbe esni”, ha éhezünk.

A másik gyakori tévhit, hogy nem eszünk elég változatos ételeket fogyókúra idején. A csirke-rizs kombináció sem boldoggá nem tesz minket, sem pedig karcsúvá, mert nem fogjuk tudni hosszú távon tartani. Az egysíkú étkezés hamar unalmassá válik és ezzel nem elégítjük ki a szervezet vitamin- és ásványi anyag szükségletét sem.

tápanyagban gazdag étrend

Amikor megtervezzük a fogyókúrás étkezésünket, van egy – két aranyszabály, amelyre mindig ügyeljünk:

  • A szénhidrát teljes megvonása miatt nem lesz energiád. Egyél, de inkább mértékkel és jó minőségűt, esetleg kovászosat.
  • Ügyelj a zsír-szénhidrát-fehérje-ásványianyag- és vitaminbevitelre és arányokra.
  • Egyél változatosan.
  • Olyan ételeket készíts, amelyek többségét szereted. Ha folyamatosan rizst vagy salátát eszel hússal, hamar rá fogsz unni.
  • A fogyókúrád ne a nem evésről szóljon.
  • Kerüld el, hogy ca 30 új receptet összevadászol a neten, olyanokat, amelyekről korábban nem is hallottál. Ne most próbálgasd az idegen hozzávalókat.
  • Bátran használd a fűszereket, az életmódváltás nem az ízetlen ételekről szól.
  • Ne felejts el inni sem!!

Ha pedig szeretnél segítséget, akkor az Idealbody turmixai, levesei remek választást biztosítanak, mert azáltal, hogy étkezéshelyettesítők, az egészséges táplálkozás alapelvei szerint lettek kifejlesztve, és olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek biztosítják a szükséges tápanyagok mennyiségét. Az már csak hab a tortán, hogy rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthetőek.

Ha pedig szeretnéd tudni, hogy mit egyél a turmixok, levesek mellett, abban is tudnak segítséget nyújtani, vagyis komplett 14 vagy 30 napos étrenddel várnak, amelyhez bevásárlólista is tartozik. Így már gyerekjáték lesz a diétázás.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.