Februárig tartó újévi fogadalmak? Ismerős?

BLOG, Étkezés

Az újévi fogadalmak között kiemelkedően népszerű a fogyókúra, különösen az ünnepek utáni plusz kilók miatt. Azonban sokak számára ez a fogadalom gyorsan kudarcba fullad, már februárban.

 

Milyen problémák okozzák, hogy nem valósulnak meg a terveink, az újévi fogadalmak?

 

  • Gyakran túl nagyok az elvárásaink, vagyis azt szeretnénk, hogy gyorsan, irreálisan sok kilótól szabaduljunk meg, pedig azok a fránya kilók sem 1 hét alatt jöttek fel.
  • A mindennapi mókuskerék és a stressz miatt csökken a motiváció, így könnyen visszatérünk az eddigi rossz, de ugyanakkor ismert szokásainkhoz, mert az könnyebb és már ismerjük. Valahogy genetikailag úgy vagyunk kódolva, hogy félünk változtatni.
  • Konkrét célok hiánya: az, hogy idén lefogyok nem egy konkrét cél. Ugyanakkor, hogy 3 hónap alatt 6 kilótól fogok megszabadulni, már konkrétum. Ha ezt fogadod meg, akkor már kis rész célok elérése is fog motiválni, és tovább fog lendíteni a nehezebb időszakokon. És nem mellesleg mérhető is a célod.
  • A koplalás nem fogyókúra!!! Ez valahogy mélyen belünk égett, hogy ha nem eszünk akkor fogyunk. Ez igaz egy rövid ideig, de hosszútávon természetesen nem tartható. Ha huzamosabb időszakra megvonod magadtól a szervezetednek fontos, értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat elég nagy galibát tudsz okozni. Nagyon tipikus, hogy lelassul az anyagcseréd, de ettől még durvább lehetőségek is felmerülhetnek, ami már az egészségedet is veszélyeztetheti.

újévi fogadalmak

 

Mi a legegyszerűbb megoldás?

 

  • A siker kulcs a tervezésben rejlik, vagyis ideje, hogy tudatos legyél és kialakíts egy megfelelő étrendet. Ha tudod, hogy mennyit szeretnél fogyni, akkor az Idealbody weboldalán könnyedén segítséget kapsz, mert egy diétás étrendtervező segítségével megkapod a számodra megfelelő fogyókúrás menüsort, recepteket és hogy még egyszerűbb legyen a dolog egy bevásárlólistát is. Így már tudni fogod, mit vegyél a boltban, és melyik nap mit készíts belőle. Az étrended lehet 14 vagy 30 napos, és hidd el, nem fogsz ráunni, és még csak Michelin csillagos chef-nek sem kell hozzá lenned.
  • A fokozatos fogyás érdekében oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű rostok, szénhidrátok, hasznos zsírok, vitaminok és ásványi anyagok bevitelére is. De nincs mindig időd főzni, különösen nem minden étkezésre? Az Idealbody komplett étkezést kiváltó turmixai, és levesei ebben is tudnak Neked segíteni, ugyanis kevesebb mint 2 perc alatt el lehet őket készíteni, és bármelyik ebédet, uzsonnát vagy vacsorát ki tudod velük váltani. 23 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, így biztos lehetsz benne, hogy a szervezeted minden szükséges tápanyagot megkap.

diétás étrend tervező

 

A rizs-csirke kombináció sem boldoggá, sem karcsúvá nem fog tenni, mert nem fogod tudni tartani hosszútávon, ugyanis egy idő után unalmas, és még a szervezeted számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat sem biztosítja. Sokkal egyszerűbb, ha a fogyókúrába segítséggel, szervezetten, és felkészülten vágsz bele. Az Idealbody segít Neked ebben. Ugye milyen jól hangzik, ha számíthatsz segítőkre?

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.