3 hasznos gyógynövény és fűszernövény

BLOG, Étkezés, Test

Nem is gondoltad volna, hogy ezek az alapvető fűszernövények pozitív hatással lehetnek a szervezetedre! Olvass tovább, és ismerd meg őket közelebbről!

Fokhagyma, mint gyógynövény

Akár odavagy a fokhagymáért, akár ki nem állhatod, egy dolog biztos, gyógyszerként kellene hirdetni!

Évszázadok óta használjuk az egészségünk védelme érdekében: vírus-, baktérium-, parazita- és gombaölő hatása miatt. Így tökéletes harcos megfázás, influenza, Streptococcus okozta torokfertőzés, bakteriális tüdőgyulladás kezelésekor. Ráadásul eltávolítja a bélrendszerből a mérgező nehézfémeket, és fellendíti az immunrendszer működését.

Fogyasztási tipp: Próbáld egyben vagy felaprítva mártogatósokba, salátaöntetekbe, hűtött levesbe és más fogásokba nyersen belekeverni! Még több felhasználási ötlet vár Rád, ha ide kattintasz!

A fokhagyma lehet gyógynövény is.
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

Petrezselyem, nemcsak fűszernövény

Biztosan hallottál már a testünk sav – lúg egyensúlyáról és arról, hogyha a szervezet elsavasodik, akkor betegségek üthetik fel a fejüket!

Nos a petrezselyem mindennél jobban harcol a savasodás ellen, és a benne lévő rengeteg ásványi só teszi a lúgosítás nagymesterévé. Ezenkívül kordában tartja a baktériumokat, gombákat, és döbbenetesen jó a szájat érintő gondok esetén: ínybetegség, fogszuvasodás, szájszárazság.

Fogyasztási tipp: Szokj rá, hogy minden ételbe rakj egy kevés petrezselymet, de akár teát is készíthetsz belőle!

A petrezselyem több, mint fűszernövény.
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

Kurkuma: több, mint fűszernövény

A kurkuma minden téren jót tesz az egészségünknek: csökkenti a testünk gyulladásait és a gyulladások által okozott fájdalmakat, az idegektől az ízületeken át az agyig. Ezenkívül serkenti a vérellátást is a szervezetben.

Fogyasztási tipp: Használd fűszerként salátára, rostos dzsúszként, vagy teaként!

A kurkuma több, mint fűszernövény.
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

Ha érdekelnek a gyógynövény és fűszernövény különlegességek és a bennük rejlő lehetőség, vagy kíváncsi vagy, hogyan növelhetnéd a teljesítmény- és energiaszintedet anélkül, hogy nélkülöznöd kellene, akkor töltsd le az ingyenes ebookomat!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Pin It on Pinterest

Share This