3 hasznos gyógynövény és fűszernövény

Nem is gondoltad volna, hogy ezek az alapvető fűszernövények pozitív hatással lehetnek a szervezetedre! Olvass tovább, és ismerd meg őket közelebbről!

Fokhagyma, mint gyógynövény

Akár odavagy a fokhagymáért, akár ki nem állhatod, egy dolog biztos, gyógyszerként kellene hirdetni!

Évszázadok óta használjuk az egészségünk védelme érdekében: vírus-, baktérium-, parazita- és gombaölő hatása miatt. Így tökéletes harcos megfázás, influenza, Streptococcus okozta torokfertőzés, bakteriális tüdőgyulladás kezelésekor. Ráadásul eltávolítja a bélrendszerből a mérgező nehézfémeket, és fellendíti az immunrendszer működését.

Fogyasztási tipp: Próbáld egyben vagy felaprítva mártogatósokba, salátaöntetekbe, hűtött levesbe és más fogásokba nyersen belekeverni! Még több felhasználási ötlet vár Rád, ha ide kattintasz!

A fokhagyma lehet gyógynövény is.

Petrezselyem, nemcsak fűszernövény

Biztosan hallottál már a testünk sav – lúg egyensúlyáról és arról, hogyha a szervezet elsavasodik, akkor betegségek üthetik fel a fejüket!

Nos a petrezselyem mindennél jobban harcol a savasodás ellen, és a benne lévő rengeteg ásványi só teszi a lúgosítás nagymesterévé. Ezenkívül kordában tartja a baktériumokat, gombákat, és döbbenetesen jó a szájat érintő gondok esetén: ínybetegség, fogszuvasodás, szájszárazság.

Fogyasztási tipp: Szokj rá, hogy minden ételbe rakj egy kevés petrezselymet, de akár teát is készíthetsz belőle!

A petrezselyem több, mint fűszernövény.

Kurkuma: több, mint fűszernövény

A kurkuma minden téren jót tesz az egészségünknek: csökkenti a testünk gyulladásait és a gyulladások által okozott fájdalmakat, az idegektől az ízületeken át az agyig. Ezenkívül serkenti a vérellátást is a szervezetben.

Fogyasztási tipp: Használd fűszerként salátára, rostos dzsúszként, vagy teaként!

A kurkuma több, mint fűszernövény.

Ha érdekelnek a gyógynövény és fűszernövény különlegességek és a bennük rejlő lehetőség, vagy kíváncsi vagy, hogyan növelhetnéd a teljesítmény- és energiaszintedet anélkül, hogy nélkülöznöd kellene, akkor töltsd le az ingyenes ebookomat!

Tetszett? Mentsd el későbbre, vagy oszd meg barátaiddal!

Szeretnél még egy lépéssel közelebb kerülni az energikus, egészségtől kicsattanó önmagadhoz?

Akkor vidd magaddal az egyik ingyenes tudásanyagomat is!