Nem fér bele az idődbe az egészséges étkezés? Elárulom a titkát!

Étkezés, BLOG

Fontos számodra az egészséges étkezés, de nehezen tudod tartani az elfoglalt, szoros napirendet igénylő életed során? Esetleg sokat vagy úton?

Lehet, hogy egyszerű valami gyors és kényelmes dolgot megenni „útközben”, de sajnos ezek a „gyors” ételek gyakran kevésbé táplálóak, mint azok, amelyek esetleg több odafigyelést igényelnek. Ráadásul az sem kevés pénz, amelyet ezekre a harapnivalókra, gyorséttermi ételekre költesz egészséges étkezés helyett.

Szerencsére van válasz az ebédidőben felmerülő gondjaidra… az egészséges étkezés előkészítése!

Tudom, elsőre nem hangzik túl felemelően, sőt! mondjuk ki döbbenetes, ha arra gondolunk, hogy mostantól mindent Te fogsz főzni. De a helyzet az, hogy nem kell egyszerre, egy egész évre elegendő ételt elkészítened, és a fagyasztóba tenni. Kezdheted kicsiben is, vagyis elég, ha csak néhány napra vagy egy hétre készülsz fel előre.

Először is: válassz olyan napot, amikor van egy kis extra időd és megtervezheted a menüdet pár napra. Ez alapján már tudsz bevásárlólistát írni, elmenni, vagy esetleg „kiadni” a bevásárlás feladatát valamelyik családtagodnak. Ezt követheti a heti ebéd elkészítése közvetlenül azután, hogy bevásároltál.

Kezdd olyan egészséges receptekkel, amelyeket már készítettél és szívesen készíted, mert mindez segít beletanulni az egészséges étkezés új rutinjába.  Ha már van sikerélményed és jól érzed magad, próbálj ki új és bonyolultabb recepteket.

Ha követed ezeket a tippeket, hidd el  pillanatok alatt az ételkészítés szakértője leszel és egyre jobban fogod magad érezni, mert meg lesz a főzés rutinja, ugyanakkor tudod, hogy egészségeset fogsz enni….akár útközben is.

“Álmodj nagyot. Kezdd kicsiben! De legfőképpen kezdd el!”  -Simon Sinek

Ha pedig inspirációra vágysz, gyere az FB csoportomba!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.