Megeszem, mert megérdemlem, avagy kilábalás az érzelmi evésből

Érzelmi evés, BLOG

Megeszem, mert megérdemlem, avagy kilábalás az érzelmi evésből

 

Van, aki az étellel vigasztalódik, van, aki azzal nyugtatja le önmagát és van, aki azzal jutalmazza meg magát.

 

De akkor mit is jelent pontosan az érzelmi evés?

Szerintem nagyon nehéz meghatározni, hogy mit is nevezünk érzelmi evésnek, hisz ha belegondolunk mindannyian eszünk néha érzelmi okokból. Ki ne érezte volna már azt, hogy kell valami „ütőset ennie”, vagyis édeset, sósat, esetleg zsírosat, hogy bizonyos helyzetben jobban érezze magát, vagy esetleg megnyugtassa az idegeit, elűzze az unalmát, csak hogy néhány tipikus esetet soroljak fel.

Ha azonban meg kell határozni ezt a fogalmat, és hogy mit jelent számomra, akkor én azt mondanám, hogy a TE kapcsolatod az evéssel, a Te ételválasztásod és az érzelmi motivációd a választás mögött.

Az alábbi dolgok közül jellemző rád valamelyik?

  •  sokszor eszel egyedül vagy titokban,
  • egyedül olyan ételeket eszel csak, amelyeket mások társaságában nem fogyasztasz, kizárólag magányosan
  • elrejted a csomagolását annak, amit ettél
  • gyakori a súlyingadozásod
  • esetleg nehezen megy az alvás

Ha magadra ismertél, akkor olvasd el ezt a cikket, hátha segít a megoldásban!

Ha szeretnél még több tippet, tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban, akkor jelentkezz a privát facebook csoportomba.

 

ÚTON AZ EGÉSZSÉG FELÉ!

Érdekel, hogyan érhetnéd el a pozitív szemléletmódot saját életedben? Kellene egy kis segítség, hogy egy minden eddiginél egészségesebb, boldogabb életet élhess? Lépj velem kapcsolatba! Jelentkezz az első, ingyenes tanácsadásra még ma –– vagy oszd meg a lehetőséget egy kedves ismerősöddel! 

 

Kövess Instagramon és Facebookon is, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatban osztok meg veled érdekes és interaktív tartalmakat. De, ha ennél is többet szeretnél, akkor lépj be a privát Facebook csoportomba. Várlak szeretettel.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.