A mogyoróvaj egészséges?

BLOG, Étkezés

A mogyoróvajat elég gyakran összetévesztik a mogyorókrémmel, a kettő azonban nem ugyanaz. Egészségünk szempontjából a mogyoróvaj az, amelynek a fogyasztása rendszeresen ajánlott, mert jótékony hatásairól ódákat lehet zengeni és ráadásul még finom is, valamint nemcsak magában fogyasztható, hanem többféle étel összetevője is lehet.

Jótékony hatásai közül érdemes kiemelni, hogy szívbarát, mert csökkenti a koleszterinszintet, azáltal, hogy egyszeresen telítetlen- és többszörösen telítetlen zsírokat is tartalmaz. A telítetlen zsírok csökkentik a „rossz” koleszterin, vagyis LDL mennyiségét, és növelik a „jó” koleszterin, vagyis a HDL mennyiségét a szervezetben.

az egészésges mogyoróvaj házilag is könnyedén elkészíthető

A mogyoróvaj nagy százalékban tartalmaz különböző vitaminokat: C-vitamint, amely köztudottan erősíti az immunrendszert, E – vitamint, ami fontos mikrotápanyag, gazdag magnéziumban, ezenkívül antioxidáns tartalmú és sok rostot is tartalmaz, így megakadályozza a székrekedést.  Azáltal, hogy sok protein és egészséges zsír található benne, elegendő energiával látja el a szervezetet a nap folyamán.

Hogyan használható?

Teheted a reggeli pirítósodra, vagy a turmixodba, de csinálhatsz belőle salátaöntetet és remek összetevője az egészséges édességeknek is. Nézd meg pl az Energiagolyó receptemet itt: https://edinaturally.com/receptek/desszert/energiagolyo/

 

Ugye már számodra sem kérdéses, hogy beépítsd a mindennapi táplálkozásodba?

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.