Hogyan tároljuk a különféle hagymákat?

BLOG, Étkezés

A hagymát száraz, sötét helyen kell tartani, de elkülönítve a többi sötét és száraz éléskamra lakótól, mint például a burgonya, dió, sütőtök, az édesburgonya és a görögdinnye. 

 

Miért? Mert szeretik megosztani az illatukat, és senki sem szeretné, ha a görögdinnye hagymaillatú lenne☺

A fokhagyma helyes tárolással tovább marad friss

A burgonya mellé tett hagyma miatt a burgonya gyorsabban fonnyad és kihajt, csírásodik. 

A mogyoróhagyma vagy a zöldhagyma gyorsan nyálkássá válhat vagy kiszáradhat, ha nem megfelelően tárolod – amikor legközelebb hazahozol egy csomaggal a boltból, tedd őket egy magas pohárba vagy befőttesüvegbe, és töltsd fel a tárolóedényt körülbelül két centiméternyi vízzel. Ha még egy zárható zacskót is teszel az egész tetejére, és úgy teszed a hűtőbe tutira megfrissül.

Ha mogyoróhagymát használsz, ne dobd ki a fehér gyökerét! Ehelyett helyezd egy másik üvegben egy kis vízzel, és hagyd a napfényben állni. Egy-két napon belül újra hajtani kezd, és ingyen kapsz akár egy egész új csokrot!

a magyar konyha nélkülözhetelen alapanyaga, a hagyma

Soha ne tedd a hűtőbe a hagymát vagy fokhagymát, csak az újhagymát az említett módszerrel. A hideg hőmérséklet megváltoztatja az állagát és az ízét.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.