Az otthoni főzés 4 előnye

Étkezés, BLOG

Egy teljes hétre előre elkészíteni az ételeket elsőre hatalmas vállalásnak tűnhet. A nagy mennyiségben való főzés körülményes lehet, azonban, tudatos tervezéssel könnyebben kivitelezhető, mint gondolnád!

Otthoni főzés – amellett, hogy csak így kerül bele az ételbe az elengedhetetlen szeretet hozzávaló – számos előnye van, melyeknek hosszú és rövid távon Te is látni fogod a hatását!

Nézzük, melyek ezek:

Porciószabályozás

Ha kisebb, normál dobozokba, tárolókba teszed a kész ételt, könnyebb szabályozni, hogy mennyit eszel napközben – szemben azzal a hozzáállással, hogy  „csak épp bekapok valamit”. Ilyenkor fel sem tűnik, hogy elszalad velünk a ló: a sok kicsi, észrevétlenül bekopott falat apróságnak tűnik, ám a nap végén rengeteg plusz kalóriát jelenthet.

Az otthoni főzés költséghatékonyabb

Az ételek előkészítése segít elkerülni az impulzusvásárlást és az ebből adódó felesleges plusz étkezéseket, nasizásokat. A tömbösített, heti 1-2 alkalommal történő főzés előtti  vásárlás is remek mód a pénz megtakarításra – különösen, ha nem éhesen mész bevásárolni.

Az otthoni főzésnek számos előnye van, például szuper közös program a családnak.

Pontosan tudod, hogy mi van a tányérodon

Az otthoni főzés lehetővé teszi, hogy Te válogasd ki az összes hasznos alapanyagot, amely bekerül a szervezetedbe. Így soha nem érnek meglepetések – legyen szó alattomos kalóriákról vagy allergénekről – melyek egy elviteles étel esetén előfordulhatnak.

Időigényes főzés? Számolj csak utána!

Az összes étel egyidejű elkészítése némi időt vesz igénybe, azonban a konyhában töltött pár óra megtérül a hét többi napján! Gondolj csak bele: ebédidőben beugrani a boltba, kiállni egy elviteles étterem kígyózó sorát, vagy csak kiválasztani egy ételkiszállító applikáció rengeteg lehetősége közül a Neked tetszőt… ugye Te is szívesebben töltenéd az ebédszüneted nyugodt evéssel?

Tudom, hogy nem könnyű rendszert építeni a káoszos mindennapokban, és gyakran egy jó koncepció vagy néhány tápláló, egészséges recept hiányzik a motivációhoz. Ha úgy érzed, hogy szeretnél tudatosabban étkezni, és egészségesebbé tenni a mindennapjaidat, vegyél részt egy ingyenes konzultáción, melyen segítek Neked elindulni az utadon!

További hasznos tippekért olvasd el többi blogcikkem vagy látogass el Pinterest oldalamra!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.