Mi az a Meal Prep?

BLOG, Étkezés

Meal Prep, vagyis étel-előkészítés, egy bevált módszer, amelyet már nagymamáink is alkalmaztak, jóllehet, nem ezen a néven ismerték.

Az alapelv az, hogy előre megtervezünk, bevásárolunk és elkészítjük az ételeinket a következő napokra, ami nemcsak költséghatékony, de rendkívül praktikus is.

Ezeket az előre elkészített ételeket hűtőben tároljuk vagy lefagyasztjuk, majd szükség szerint felmelegítve fogyasztjuk el, legyen szó munkahelyi ebédről vagy otthoni snackről. Az ételeket elkészíthetjük teljesen, de az is lehet, hogy csak a hozzávalók lesznek konyhakészek.

 

Miért hasznos a Meal Prep?

 

A Meal Prep számos előnnyel jár: 

  • időt és pénzt takarít meg, 
  • egészséges étkezési szokásokat támogat,
  • segíti az étkezések pontosabb tervezését. 

 

A bevásárlás során is pénzt spórolhatunk, ha előre megtervezzük a heti menüt és a hozzá szükséges bevásárlólistát. Ezzel minimalizáljuk a felesleges kiadásokat és az élelmiszer-pazarlást. Az előre elkészített ételek hosszabb ideig maradnak frissek, különösen, ha lefagyasztjuk őket vagy tudjuk, hogy mit hogyan kell tárolni annak érdekében, hogy ne romoljanak meg olyan gyorsan.

meal prep

Mi mindenre van szükséged a Meal Prephez?

 

A sikeres Meal Prep alapjai a megfelelő előkészítés, tervezés és tárolás. Ehhez elegendő mennyiségű és minőségű tárolóedényre van szükség, ideálisan hőálló üveg dobozokra, amelyek mosogatógépben tisztíthatóak és egymásra helyezhetőek. A konyhai felszerelések mellett fontos a megfelelő hely a hűtőben és a fagyasztóban az ételek tárolására. Azt azonban még nem is sejteted, hogy mekkora hely lehet a hűtődben ha tudod, hogy mit hogyan kell tárolni. 

meal prep dobozolás

Milyen ételek alkalmasak Meal Prepre?

 

Alkalmasak a Meal Prephez a könnyen felmelegíthető ételek, mint a főzelékek, curryk, tészta- és rizsfélék, valamint a hús- és halételek, vegetáriánus fogások, rakott ételek és levesek. De készíthetünk friss ételeket is, mint a salátákat és Buddha Bowlokat. A főételek kiegészítésére zöldségek és laktató köretek, valamint házi szószok és pácok is készíthetők előre a Meal Prep elvei szerint.

Felkeltette az érdeklődésed? Ahhoz, hogy az alapoktól kezdjük, szívesen elküldöm Neked, hogy mire van otthon szükség a konyhában, hűtőben. Nézd meg ezt az ingyenes anyagomat: bevásárlólista

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).